Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, El Kaide terör örgütünün Ankara yapılanmasına ilişkin, 2011'den bu yana sürdürdüğü soruşturmayı tamamlayarak, 26 şüpheli hakkında dava açtı. İddianamede, El Kaide kapsamında faaliyet yürüten ve Suriye'deki çatışma bölgelerine giden şüphelilerin 'IŞİD saflarında mücadeleye devam ettirdikleri' tespiti yapıldı.

İSTİŞHAD: İntihar eylemi

EVLENME: Çatışma sırasında şehit olma

AMELE: Çatışmaya çıkma

TIRAŞ MAKİNESİ: Silah

TEKFİR: Kafir

TEHDİT DEVAM EDİYOR

IŞİD'in Türkiye'ye yönelik eylemleri ve tehditlerinin anlatıldığı iddianamede, "IŞİD'ın Türkiye'ye yönelik eylem tehdidinin artarak devam ettiği görülmektedir" denildi. İddianamede, El Kaide lideri Eymen El Zevahiri'nin Suriye'yi 'Cihad' bölgesi ilan etmesinden sonra şüphelilerin örgütsel faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları anlatıldı. Şüphelilerin, demokratik Cumhuriyet düzenini 'Tağut düzen (şeytani sistem)' olarak kabul ettikleri, bu yüzden kendi tayin ettikleri imamların arkasında bu mescitlerde namaz kıldıkları vurgulandı.

ALTINDAĞ'DA İKNA EVLERİ

İddianamede, şüphelilerin çatışma bölgesine giderken, kullanacakları hücum yeleği, yağmurluk, bot, kışlık giyecek ve telsiz gibi malzemeleri yanlarında götürdükleri ifade edildi. Şüphelilerden Oğuzhan Gözlemcioğlu'nun Suriye'ye kaçak yollardan 6/7 araç geçirmek için yaptığı çalışmalar da anlatılarak, "Oğuzhan Gözlemcioğlu'nun pickup benzeri arkası açık çalıntı araçları kaçak yollardan Suriye'ye geçirip Suriye'deki çatışma bölgelerinde arkasına ağır makineli silah koymak suretiyle kullandıkları ve bu araçların Suriye'ye geçirilmesi işiyle uğraştıkları, bu kapsamda Suriye'ye çalıntı araç geçirmek üzere girişimlerde bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.

İddianamede, şüphelilerin Altındağ ilçesine bağlı İsmetpaşa semtindeki hücre evlerinde sık sık toplandıkları, Suriye'ye gidecekler kişilerin bu evlerde ikna edildiği belirtildi. Eleman temininin yanı sıra örgüte maddi destek için cami ve Kuran kurslarından bağış toplandığı, ayrıca çevredeki esnaftan da para alındığına dikkat çekildi. Şüphelilerin, telefon görüşmelerinde polis takibine takılmamak için ise kullandıkları şifreler 10 madde halinde sıralandı. Deşifre edilen kodlamalar ise şöyle: "Evlenme: Çatışmada şehit olma, Nişanlanma: Çatışmada yaralanma, Ali Sami Yen: Suriye ülkesine geçiş, Amele: Çatışmaya çıkma, Tağut: Şeytani Düzen, Tekfir: Kafir ilan etme, Şaziye: Mermi, Şarapnel parçası, Tıraş Makinesi: silah, İstişhad: İntihar eylemi."

Mesut Hasan BENLİ

http://www.memurlar.net/haber/589415/