Gazeteciliğin sınırlarının artık savcılar tarafından belirlendiğini, özel hayata ilişkin bilgilerin servis edildiğini belirten Kılıçdaroğlu savcılara sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu Bugün iktidarın gücünü arkanızda görebilirsiniz ama hiçbir güç baki değildir. Gün gelecek, siz hesabını vereceksiniz diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, gazetecileri gözaltına alan savcılara ‘Gün gelecek siz hesap vereceksiniz’ diye seslendi

‘Hitler dönemi gibi’

© CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Hitler’in yaptığından ne farkı var bunların? Milletin gözünün içine baka baka ‘Biz manşetlere mi müdahale ediyoruz’ deme cüretini gösteriyor. Anayasaya göre, basının ifade özgürlüğü sansür edilemez. Bence buraya parantez içinde bir hüküm yazmamız lazım: ‘Recep Tayip Erdoğan istisna’...” diye konuştu.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel hayata ilişkin bilgilerin bazı gazetelerde yayımlanmasına isyan ederek, savcılara, Bugün iktidarın gücünü arkanızda görebilirsiniz ama hiçbir güç baki değildir. Gün gelecek, siz hesabını vereceksiniz diye seslendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı gazetelerin baskısını durdurduğunu bir örnekle anlatan CHP lideri, yayımlanmayan kitabın suç olduğu tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. AKP dönemini Hitler dönemine benzeten Kılıçdaroğlu, Hitler döneminden bir farkı yok. Biraz daha ince dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonunun (TGF) Sheraton Otelde Anadolu Medyası Liderlerle Buluşuyor konulu toplantısına katıldı. Başbakan Erdoğanın Manşetinize karıştığımız bir gazete var mı?” sözlerini, gazeteci Fatih Altaylının bir mektubu ile yalanlayan Kılıçdaroğlu, Altaylının 2007 yılında Sabah gazetesinden ayrılırken yazdığı mektupta 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezerin açıklamalarının manşetten verilen konuşmasına gece geç saatte matbaaların durdurularak müdahale edildiğini anlattığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu Hitlerin yaptığından ne farkı var bunların? Milletin gözünün içine baka baka Biz manşetlere mi müdahale ediyoruz deme cüretini gösteriyor. Anayasaya göre, basının ifade özgürlüğü sansür edilemez. Bence buraya parantez içinde bir hüküm yazmamız lazım: Recep Tayip Erdoğan istisna...” diye konuştu. AB ülkelerine son dönemde ziyaretlerde bulunduğunu ve o ülkelere Türkiyede yaşanan olaylarla ilgili rapor verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, AKPyi demokrasi, özgürlük temsilcisi gibi gösterdiler. Onlar da uyandı artık. Günaydın... dedi.

‘Hesap vereceksiniz’

Kendi iktidarlarında sadece özgürlük ve demokrasi konularını geliştireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Gazeteciliğin sınırlarını artık savcılar belirliyor. AKPden bir anlamda talimat alan, hukuku tanımayan, hukuk dışı her işin içinde olan, çarşaf çarşaf kişilerin özel hayatı bilgileri yandaş gazetelere servis eden savcılara sesleniyorum. Bana bunu emniyet yaptı demesinler. O da senin kontrolünde. Bugün iktidarın gücünü arkanızda görebilirsiniz ama hiçbir güç baki değildir. Gün gelecek, siz de bunun hesabını vereceksiniz. Yandaş medya ile her türlü baskıyı kurup iftira ediyorlar, onurumuzla direneceğiz. Bizi dinliyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar direneceğiz.

Başbakan Erdoğanın gazetecilerin gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanmadıklarıyönündeki açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, Peki kim hangi gerekçe ile tutuklandı Sayın Başsavcı, çık açıkla. Sık sık yurtdışına gidiyor, gittiği ülkenin başbakanına eğer yüzü kızarmıyorsa sorsun Sizin ülkenizde basılmayan bir kitap dolayısıyla gazeteci gözaltına alınıp sorgulanıyor mu? dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Halkıma çağrıda bulunuyorum. Ben size yalan söylememe sözü verdim. AKP medyasına, yönlendirenlere, haberleri yapanlara kesinlikle inanmayın. Bakıyorsunuz bunların televizyon kanallarına, hep aynı tipler. Bunların sayısı 10-15’i geçmiyor. Bu yalanlara, eleştirilere kesinlikle kulak asmayın. Hele o anket palavralarına da kesinlikle inanmayın. Yok efendim yüzde 50 imiş, yüzde 58i hedefliyorlarmış. İsterseniz yüzde 100ü hedefleyin. Ben sizi o koltuktan indirmeye kararlıyım.”


Cumhuriyet