Evlilik programında tanışıp evlendiği kadını beş bıçak darbesiyle öldüren ve pişmanlık duymayan Rıfat Gönbak için mahkeme ağırlaştırılmış müebbet verdi


Televizyonda yayınlanan bir evlendirme programında tanışarak geçen yıl evlendiği eşi Selime Gönbak’ı öldüren Rıfat Gönbak, oy çokluğuyla ‘Yakın akrabayı öldürmek)ten suçlu buldu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına , televizyondaki bir evlilik programında tanışarak evlendiği eşini Avcılar’da 30 Temmuz 2014 tarihinde öldüren tutuklu sanık Rıfat Gönbak ve avukatı ile maktül Selime Gönbak’ın ağabeyi Tural Günaydın ve avukatları katıldı. Tural Günaydın’ın Avukatı Hatice Temizkan, sanık hakkında şikayetlerinin sürdüğünü belirterek, “Sanığın haksız tahrik indiriminden kesinlikle yararlanmaması gerekir. Zira savunmasında boğuşma esnasında düştüğünü ve maktulün nasıl yaralandığını hatırlamadığını belirtmesine rağmen maktulün beş ayrı yerinde bıçak yarası vardır. 10 yaşındaki çocuğu annesiz kalmıştır. Sanık mahkemeye gönderdiği yazılı dilekçesinde, ‘bu yaşta böyle bir kadın için sizin karşınıza ve ailemin yüzünü yere düşürdüğüm için pişmanım’ demiştir. Maktuleyi öldürmesi nedeniyle pişman olduğunu belirtmemiştir. Sanık hakkında takdiri indirim maddesinin de uygulanmamasını ve en ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.
 
Savcı indirim istedi
 
Duruşma Savcısı Selçuk Cengiz, sanık için ‘Haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulanmasını istedi. Ancak Gönbak’ı son sözünde “Pişmanım” demesi de kurtarmadı. Mahkeme, Gönbak’ı, “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, Selime Gönbak’ın yara sayısı ve sanığın boğuşma sırasında olduğu yönündeki savunmasını inandırıcı bulmadı, üye hakimin muhalefet şerhine rağmen sanık hakkında “Haksız tahrik”! indirimi uygulamadı.
 
Gönbak çifti TV’de tanışıp evlenmişlerdi. Maktül Selime Gönbak’ın ailesini temsil eden Avukat Hatice Temizkan “Çok şükür ki bugün bu mahkemede bugün indirim gibi yanlış uygulamayı kırdık” dedi.


http://www.gazetevatan.com/savci-kravata-kandi-hakim-yutmadi-895353-yasam/