İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, boşandığı 2 çocuk annesi avukat 54 yaşındaki Jale Soydan'ı tabancayla geçen yıl ağır yaralayan 65 yaşındaki Salih K.'nın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mütalaasını veren savcı, sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti karar için duruşmayı erteledi.

Olay, geçen yıl nisan ayında Mavişehir semtinde meydana geldi. Koruma kararı bulunan 2 çocuk annesi avukat Jale Soydan, evinden çıkıp işe gitmek üzere aracına binmek için otoparka doğru yürümeye başladı. Bu sırada Soydan'ı takip eden eski eşi Salih K., tabancayla ateş açtı. Ağır yaralanan Jale Soydan yere yığılırken, Salih K. ise iddialara göre 13 el ateş ettiği eski eşinin öldüğünü zannederek, namluyu bu kez kendisine çevirip intihara kalkıştı.

Ancak silahı ateş almayan Salih K., polise gidip teslim oldu. Yaralı avukat Jale Soydan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda 13 mermi giriş çıkış yarası tespit edilen avukat Jale Soydan'ın tedavisi Türkiye Barolar Birliği'nin desteğiyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde devam ederken, Salih K. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Salih K., avukatı ile İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Nuriye Kadan, yaralı Soydan'ın avukatı Ayhan Yıldız ile Barodan birçok avukat katıldı. Mahkeme başkanı, sanık hakkında hazırlanan raporda cezai ehliyetinin yerinde olduğunun bildirildiğini belirtti.
Duruşmada sanığın tanık olarak gösterdiği ve avukat Jale Soydan tarafından işten çıkartılan bakıcı D.M. dinlendi. Eski bakıcı D.M., "Avukat Jale Soydan'ı eskiden tanımıyordum. Vurulduktan sonra bakıcı olarak yanında işe başladım. İzmir ve Ankara'da hastanede kendisine bakarken, zamanla aramız çok iyi oldu. Jale hanım, 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisi ile iki yıldır ilişki içindeydi. Üniversiteli gencin telefonu olmadığı için laptop ile görüşüyorlardı. Jale Soydan, bayan meslektaşı ile bu kişiye para bile gönderiyordu" dedi.
Mahkeme başkanı tanığa, "Anlattıkların hayatın olağan akışına uyugun değil. Hastanede yatan avukat sana niye bunları anlatsın? Arkadaşı değil, bir şeyi değilsin" dedi. Tanık D.M. de "Ben 64 yaşındayım, yalan söylemem" diye cevap verdi. Mahkeme başkanı da bunun üzerine, "Ben de 65 yaşındayım. Ne yani şimdi ben hiç yalan söylemem mi. Gençler yalan söyler, yaşlılar yalan söylemez gibi bir genelleme yapıyorsun. Bu olmaz" diye tepki gösterdi. Avukatlar, tanığın işine Jale Soydan tarafından son verildiğini, aralarında husumet olduğunu söyleyip, tanığın, ceza indirimi almak isteyen sanık tarafından kurgulandığını öne sürdü. 
Sanık Salih K. da savunmasında, Jale Soydan'dan boşandığını, ancak Çeşme'deki yazlık evde birlikte yaşamaya devam ettiklerini ileri sürdü. Eski eşini planlı olarak vurmadığını söyleyen Salih K., "Bir anlık kızgınlık içinde olayı gerçekleştirdim. Amacım onu vurmak değildi. Korkutmak için ateş ettim. Tahliyemi istiyorum" dedi. 
Mütalaasını veren duruşma savcısı, sanığın en üst sınırdan ceza almasını ve hakkında herhangi bir indirim uygulanmamasını istedi. Cumhuriyet Savcının bu mütalasından sonra sanık vekili yazılı savunma için mahkemeden süre istedi. Mahkeme başkanı, sanık avukatına son savunmalarını hazırlamak üzere süre vererek, duruşmayı karar verilmek üzere erteledi. 


http://www.sabah.com.tr/yasam/2016/01/21/savci-kadin-avukati-vuran-eski-kocaya-muebbet-istedi?paging=6