Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı , ‘ Redhack ’ isimli gruba yönelik sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. İddianamede, bazı kamu kurumların ıninternet adreslerinin ‘hacklenmesini’ ve ‘bazı yazılama eylemlerini’ gerekçe göstererek 10 kişi hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’nden ceza talep etti. Savcılık, Redhack üyelerinin bazı polis muhbirlerinin bilgilerini açıklamasının grubun terör örgütü olduğunu kanıtladığını savundu. Savcılık, iddianamede grubun terör örgütü olduğunu ispatlamak için ilginç değerlendirmelerde bulundu. İddianamede e-devlet uygulamaları hakkında bilgiler verilerek, “Yazılı ve görsel basına yansıyan haberlerden de görüleceği üzere artık tüm dünyada e-devlet uygulamalarına yapılan siber saldırılar, devlet otoritesini zaafa uğratan, temel hak ve hürriyetleri yok eden, devletin iç ve dış güvenliği ile kamu düzenini bozan’ eylemler olarak kabul edildiğinden terör olarak değerlendirilmektedir” denildi. 

Muhbiri açıklamak suç 
Grup üyelerinin Ankara Emniyeti’ne düzenledikleri siber saldırı da bazı muhbirlerin kimliklerini açıkladıkları ve bunun da Terörle Mücadele Kanunu’nca (TMK) suç sayıldığının anlatıldığı iddianamede, Redhack isimli grubun terör örgütü gibi organize olduğu, şehir merkezlerinde yazılama ve afişleme olaylarını gerçekleştirdikleri de ifade edildi. İddianamede, şu ifadelere yer verildi: “Yapılan eylemlerin fotoğraflarını dijital ortamda internet üzerinde yayımladıkları, kendilerinin ve kendileriyle aynı düşünceye sahip grupların gerçekleştirdiği yerleşik olan düzen içerisinde kanunların suç saydığı eylemlere müdahale eden kurum ve kuruluşların internet ortamında yayınlanan sitelerine saldırı yaptıkları, saldırılar neticesinde ele geçirdikleri bilgi ve belgeleri internet üzerinde yayınladıkları kurdukları internet sitelerinde örgütün tanıtımını yaptıkları, internet ortamında gerçekleştirdikleri eylemler ile kendileri gibi yapıya sahip THKP/C, THKO, TKP /ML, DHPK/C MLKP ve PKK gibi Marksist – Leninist – Maoist sol ve bölücü örgütlerin tamamına dijital anlamda destek verdikleri belirlenmiştir.” İddianamede şüpheliler ait harddiskler, CD, DVD, flaşh bellekler, bağlantı kabloları, internet adreslerinin üzerinde yazılı olduğu büyük defterleri delil olarak yer aldı. 

Vergi dairesi müşteki 
İddianamede, Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı da müşteki sıfatıyla yer aldı, şüphelilerin savunmalarına yer verildi. Zanlılar suçlamaları kabul etmedi. İddianameye göre, Redhack tarafından Ankara Emniyeti’nin sitesinin çökertilmesi üzerine ilk olarak Ankara Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı soruşturma başlattı. Büro, 13 Mart’ta görevsizlik kararı ile dosyayı özel yetkili savcılığa gönderdi. Görevsizlik kararında Redhack isimli yapılanmanın suç örgütü olduğu savlanarak, ‘Amacı devrimci örgütlere olanak yaratacak projeler üretmek, bu konuda projelerde aktif rol oynamak’ olduğu iddia edildi.
RADİKAL