Almanya'da savcı, makamını kötüye kullandığı ve rüşvet aldığı iddiaları nedeniyle yargılandığı davadan beraat eden eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un kararına itiraz etti. Wulff davasının yeniden görülüp görülmeyeceğine Federal Yargıtay karar verecek. Avukatlık mesleğine geri dönecek olan Wulff, Mart ayı ortasında Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Beraat kararını "hafifledim" sözüyle değerlendiren Christian Wulff’un sevinci uzun sürmedi. Hannover Savcılığı, Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin beraat kararına itiraz etti. Federal Yargıtay Üçüncü Dairesi, beraat kararını bozarsa Wulff davasının önümüzdeki Nisan ayı sonuna kadar devam edebileceği konuşuluyor. Wulff davasının yeniden görülebilmesi için yargılamada usul hatası yapılmış olması gerekiyor.

Hannover Savcılığı başvurusunu Federal Yargıtay’a ulaştırmasına rağmen itiraz gerekçelerini belirtmedi. Savcılığın gerekçelerini mahkemenin beraat kararının gerekçelerini yayınladıktan sonra açıklayacağı belirtildi. Beraat kararının hemen öncesinde açıklama yapan Başsavcı Clemens Eimterbäumer, mahkemenin bütün şahit ve delilleri yeterince dikkate almadığını iddia edip itiraz edeceğini ima etmişti. Başsavcı daha fazla şahit dinlenip e-maillerin incelenmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Beraat kararına itirazı değerlendiren Wulff’un avukatları Bernd Müssig ve Michael Nagel,“Savcı aylar öncesinde olası beraat kararına itiraz edeceğini ilan etmişti. İtiraz başvurusunun başarılı olacağını tahmin etmiyoruz." açıklamasını yaptılar. 2008 yılında Aşağı Saksonya başbakanıyken Bavyera’da yapılan geleneksel sonbahar festivaline katılan Wulff’un 720 Euro'luk konaklama ücretinin film yapımcısı David Groenewold tarafından ödendiği ve Wulff’un makamını kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında rüşvet davası açılmıştı.

Beraat kararından sonra avukatlık mesleğine döneceğini açıklayan Wulff, Hamburg’da büro aramaya başladı. Haftanın bir günü Berlin’de diğer günleri Hamburg’da çalışacak olan Wulff’un Cumhurbaşkanlığı dönemindeki yakın iletişim içinde olduğu devlet başkanlarıyla tekrar iletişime geçeceği ifade ediliyor.

WULFF, TÜRKİYE’YE GİDİYOR

Eski Cumhurbaşkanı Wulff, Mart ayı ortasında bir dizi görüşmeler yapmak için Türkiye’ye gitmesi bekleniyor. Bir hafta boyunca Türkiye’de kalacak olan eski cumhurbaşkanı iş forumuna katılıp, üniversitelerde konuşma yapacak. Wulff’un Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Cihan