İstanbul Barosu avukatlarından Duygu Coşgun arkadaşlarıyla birlikte Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki Devlet Tiyatroları'na gitti. Oyun başladığı halde yanında oturan bir çift konuşmaya devam edince genç avukat, sessiz olmaları için uyarıda bulundu. Aldığı uyarı üzerine sinirlenen İ.A., önce el-kol hareketi yaptı ardından da iddiaya göre küfretti. Şoke olan avukat Coşgun, oyuna ara verilince polise haber verdi.

Coşgun, ifadesinde 'oyuna ara verildiğinde çıkmak için önümden geçerken durdu ve tehditkar bir şekilde baktı, yanındaki eşi engel olmasa neredeyse bana vuracaktı' dedi.

2 yıla kadar hapsi isteniyor
İ.A. ise ifadesinde tiyatroya eşiyle birlikte geldiğini belirterek, 'Oyunu beğenmeyince eşime söylendim. Bunun üzerine yanımızdaki kadın bana 'yüksek sesle konuşmayın' dedi. Ben de sustum ve oyunu izlemeye devam ettim. Ancak polis gelip beni aldı. Ne kendisine küfür ettim ne de tehditkar baktım' diye ifade verdi. 

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda İ.A. hakkında 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Akşam