ŞANLIURFA

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan ve çizdiği resimlerle dikkati çeken Suriyeli Hibe Hüseyin, savaşın acısını yaptığı resimlerle unutmaya çalışıyor.

Yaşadığı Rakka'daki çatışmaların yoğunlaşması üzerine ailesiyle Türkiye'ye sığınan 18 yaşındaki Hibe Hüseyin, ara verdiği eğitimini Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesindeki Hayati Harrani Geçici Eğitim Merkezinde sürdürüyor.

Resim yapmaya 3 yaşında başlayan ve çalışmalarıyla çevresindekilerin beğenisini kazanan Hüseyin, gelecekte ressam olmayı amaçlıyor.

Hibe Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş nedeniyle geldikleri Türkiye'de eğitimine ve resim yapmaya yeniden başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Liseye ara vermek zorunda kalmasına rağmen çok çalıştığını ve bunun sonucunda da başarılı bulunarak 10'uncu sınıftan eğitimine devam etmesine karar verildiğini aktaran Hüseyin, şunları söyledi:

"Okulda çok sevdiğim resim sanatını da yapabiliyorum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim yaptığım resimlerimi çok beğeniyorlar ve bana destek oluyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Resim yapınca kendimi çok mutlu hissediyorum ve ülkemde yaşadığım acıları unutuyorum. Liseyi bitirince ressam veya resim öğretmeni olmak istiyorum ve yeni ressamlar yetiştirmeyi düşünüyorum."

Kendilerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ve resmini de çizdiğini anlatan Hibe Hüseyin, Erdoğan ile Şanlıurfa'ya geldiğinde tanışma imkanı bulduğunu ve bunun da kendisini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Müslüm Etgü

Kaynak: AA