ZAFER BAYRAMI KUTLANIYOR

Bağımsız Türkiye’nin önünü açan 30 Ağustos Zaferi’nin 91. yıldönümü. Atatürk önderliğinde toplumun tüm kesimlerinin omuz omuza yazdığı destanın yıldönümünde ilk tören Anıtkabir’de gerçekleştirilecek.

* MUHALEFET RESEPSİYONDA YOK


Zafer Bayramı nedeniyle bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Gül’ün ev sahipliğinde Köşk’te resepsiyon verilecek. Resepsiyona CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ve BDP lideri Demirtaş katılmıyor. 

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta 
coşkuyla kutlanacak

Büyük zaferin 91. yılı

Haber Merkezi - 30 Ağustos Zafer Bayramı bugün başta başkent Ankara olmak üzere tüm yurtta ve dış temsilciliklerde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Zafer Bayramı kutlamaları bugün devlet erkânının Anıtkabir ziyareti ile başlayacak. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesini ziyaret edecek heyete Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,“Başkomutan” sıfatıyla başkanlık edecek. Gül, mozolenin ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak. Gül, Anıtkabir’deki törenin ardından Çankaya Köşkü’nde devlet erkânı ve diplomatik misyon temsilcilerinin bayram tebriklerini kabul edecek. 
Gül daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’ndeki resmi geçit törenine katılacak. Gül, öğleden sonra ise Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet törenine katılacak. 
Zafer Bayramı nedeniyle bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Gül’ün ev sahipliğinde Köşk’te resepsiyon verilecek. Resepsiyona rekor sayıda kişi davet edildi. 3200 davetiyenin bastırıldığı resepsiyonda Gül, konuklarını kapıda eşi Hayrünnisa Gül ile karşılayacak. Köşk’teki resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının da eşli olarak katılması bekleniyor.

İstanbul’da kutlamalar 

İstanbul’daki ilk tören, saat 09.30’da İstanbul Valiliği ve askeri erkân tarafından TaksimCumhuriyet Anıtı’na çelenk konulması ile başlayacak. Daha sonra İstanbul ValisiHüseyin Avni Mutlu, valilik binasında tebrikleri kabul edecek. Saat 11.00’de Vatan Caddesi’nde tören düzenlenecek. 19.30’da ise Haliç Kongre Merkezi’nde Zafer Bayramı 91. yıldönümü resepsiyonu gerçekleştirilecek. Akşam da Sarayburnu Limanı’nda “TSK Harp Silah, Araç ve Gereçleri” sergisi açılacak. 

CHP’li belediyeler 

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında saat 19.30 Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanacak olan yurttaşlar bayrak ve meşalelerle Kartal Meydanı Festival Alanı’na yürüyecek. BuradaÖzgür Doğan’ın Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirmesi ile başlayacak etkinlikGökhan Özen konseri ile devam edecek. 
Beşiktaş Belediyesi’nce düzenlenen etkinlik, yurttaşların saat 19.00’da “İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Aydınlanmasını Yaratanlar Heykeli” önünde toplanmasıyla başlayacak. Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal’ın da katılacağı yürüyüşte yurttaşlar meşalelerle Arnavutköy’e geçecek. Buradan teknelerle Beşiktaş Barbaros Meydanı’na gidilecek. Meydanda kutlamalar Bengü’nün konseriyle sürecek.
Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında yurttaşlar 20.00’de İncirli’de toplanarak Özgürlük Meydanı’na yürüyecek. Fener alayı ile sürecek kutlama programında Erdal Bayrakoğlu konser verecek.
Kadıköy Belediyesi tarafından ise 09.00’da İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak. 
İzmir’de zafer yürüyüşü 
İzmir’deki Zafer Bayramı kutlamaları, saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından geçit töreni yapılacak. Öte yandan “Cumhuriyet İçin Güçbirliği” tarafından “zafer yürüyüşü” düzenleniyor. Yürüyüş, bugün saat 17.30’de İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.