Fransız polisinin, Mali Suçlar ve Yolsuzlukla Mücadele Merkez Bürosu, sabah saatlerinde üç ayrı adrese giderek, Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog, Herzog’a bilgi sızdırdığı belirlenen savcı Gilbert Azibert ve dosyaya adı karışan Bordeaux Yargıtay Başsavcısı Patrick Sassoust’yu gözaltına aldı.

Üç hukukçu da, "nüfuzunu kötüye kullanma, soruşturmanın gizliliği ilkesini ihlal" suçlamalarından ifade vermek üzere adliyeye getirildi. Her iki savcının da, Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog aracılığıyla L’Oreal soruşturmasına ilişkin bilgi sızdırdığı iddia ediliyor. Soruşturma hakimleri, yargı ve polis içinde Sarkozy’ye bilgi sızdıran bir şebekenin varlığından şüpheleniyor.

SIRA SARKOZY'DE
Dosyaya yakın kaynaklar, önümüzdeki günlerde Sarkozy’nin de dinleneceğini dile getiriyor. Bu güne kadar hakkında Libya’dan seçim yardımı almaktan L’Oreal davasına, Karaçi’den, gizli telefon dinleme skandalına kadar altı ayrı soruşturma açılan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu yaz sonunda politikaya dönmeyi planlıyor. Ancak her geri dönüş açıklamasının ardından ortaya çıkan yolsuzluk dosyaları Sarkozy’nin dönüşünü geciktiriyor.

KÖSTEBEK TELEFON DİNLEME SONUCU YAKALANDI

Savcılar, 2013 yılında Libya devrik lideri Kaddafi’den milyonlarca euro seçim yardımı aldığı öne sürülen Sarkozy’nin telefonlarını dinlemeye aldılar. Ancak Sarkozy’nin telefonda aşırı dikkatli olmasından şüphelenerek avukatını dinlemeye aldılar. Sonunda eski Cumhurbaşkanı'nın polis ve savcıların dinlemesinden kaçabilmek için Paul Bismuth adına bir cep telefonu daha olduğunu buldular. Ve derhal bu telefonu da dinlemeye aldılar. Telefondan avukatı Herzog ile konuşan Sarkozy’nin L’Oreal soruşturması kapsamında polis ve savcılardan bilgi sızdırdığını tespit ettiler. Yüksek gizlilik içeren dosyalara girme hakkı olan ender isimlerden Başsavcı Azibert’in, Monako’da üst düzey bir görev için içeriden bilgi sızdırmayı kabul ettiği öne sürüldü.

Ancak Sarkozy ve avukatı Herzog iddiaların politik bir imha projesinin parçası olduğunu savunuyor. Herzog, "Bu bir devlet skandalıdır. Müvekkilimin politikaya dönüşünü engellemek için planlanmıştır" dedi.  Sarkozy de olay ilk patlak verdiğinde Le Figaro gazetesine bir makale yazarak, Hollande’ı Doğu Alman gizli örgütü Stasi’nin metoduyla çalışmakla suçladı. 

Hürriyet