Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’nin 10 yılda 3 milletvekili seçimi, 2 mahalli seçim ve 2 referandumu kazandığını söyledi. Arınç, "Allah’a dayandık. Sadece ondan korktuk, başkasının topundan, tüfeğinden, bağırıp çağırmasından ürkmedik, şapkamızı alıp kaçmadık.” dedi.

        Partisinin merkez Çukurova ilçe binasının açılışına katılan Arınç, “Halep oradaysa Adana, Çukurova, arşın burada. Bizim başımıza gelenler başka bir partinin başına gelseydi yerinde yeller eserdi. Bize karşı yapılan bütün komplolar, planlar, Kafesler, Balyozlar; bilmem ne halt etmekler hepsi gitti, biz dimdik ayakta kaldık. Allah’a dayandık. Sadece ondan korktuk, başkasının topundan, tüfeğinden, bağırıp çağırmasından ürkmedik, şapkamızı alıp kaçmadık.” diye konuştu.

        "TERÖR DOLAYISI İLE HÜKÜMET YIPRATILMAK İSTENİYOR"

        Hükümeti yıpratmak için birçok şeyin yapıldığına dikkat çeken Arınç, şimdi de terör dolayısı ile iktidarın yıpratılmak istendiğini ifade etti. Arınç, şöyle devam etti: “Terör, hepimizin derdi, hepimizin belası ve sıkıntısı. Her gün şehitlerimizin acı hatıralarını anıyor, üzülüyoruz. Ama biz de mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi akılcı yöntemlerle ve hukukun içinde yapıyoruz. Çok uzun bir zaman geçmeden terör belasının üstesinden geleceğiz. Bu cennet vatanda huzur ve güvenlik içinde yaşayacağız. Buna emin olun, hiç ümitsizliğe ve yılgınlığa kapılmayın. AK Parti, ekonomideki başarılarının, dünyadaki liderliğinin yanında 30 yıldır başımızın belası olan terörün de üstesinden gelecektir.”

        "CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ KAZANIR"

        Konuşmasında, 2014 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Arınç, "AK Parti’nin göstereceği aday, Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı seçilecek. Buna yürekten inanıyorum. Ama ilk turda ve yüzde 51'le değil, inşallah yüzde 60'la cumhurbaşkanı seçmek üzere şimdiden çalışmalıyız.” uyarısında bulundu. 2014 yılında yapılması beklenen yerel seçimlerin 2013 yılına alınacağını hatırlatan Arınç, anayasa değişikliğinin hazır olduğunu anlattı. Arınç, şunları kaydetti:

        “Eğer MHP ile bu konudaki beraberliğimiz devam edecekse ki öyle görünüyor, söz verildi, 27 Ekim seçim günü olacak. Yani yapacağınız çalışmalar her yönden faydalı olacak. Bir taşla bir kaç kuş vurmak derler ya, önce mahalle seçimlerinde hedefi 12'den vuracağız, arkasından cumhurbaşkanlığı seçimi ve kısmet olursa 2015'te tekrar genel seçimler.” Arınç, daha sonra AK Parti milletvekilleriyle ilçe binasının açılışını yaptı.