Türkiye, Suriye ile ilgili çıkan şok ses kayıtlarını konuşurken TİB'den kayıtların yayınlandığı YouTube'a sansür kararı geldi. Sansürlenen YouTube'a tıpkı Twitter'da uygulanan yöntemlerle erişmek mümkün.

YouTube'a 'secim gudumu' isimli bir hesapla yüklenen son ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e ait olduğu öne sürülen dört ses, Türkiye'yi sarsacak ifadelerle Suriye konusunu görüşüyor.

İşte bu ses kaydının YouTube'a yüklenmesi ve dolaşıma sokulmasının ardından ünlü video paylaşım sitesine erişim engellendi. YouTube'a da tıpkı Twitter'a erişmekte kullanılan yöntemlerle erişmek mümkün.

Windows, Mac OS, iOS, Andorid'de DNS nasıl değiştirilir? Adım adım anlatım için tıklayın

DNS değiştirmeden YouTube'a ulaşmanın bir yolu Google Chrome'a kurulacak ZenMate eklentisinde geçiyor. Google Chrome Webstore'a girerek ya da bizzat Google'dan ZenMate for Google Chrome™ şeklinde eklentiyi aratabilir ve bu eklentiyi Google Chrome'a ekleyebilirsiniz. Sonrasında istediğiniz engelli siteye giriş yapabilirsiniz.

Haber görseli


Kaynak : http://www.cumhuriyet.com.tr/