Şanlıurfalı bir görme engeli vatandaş Antalya’da Bölge trafik polisin yol uygulamasına takıldı. Ehliyet verilmeyecek düzeyde görme engeli bulunan B.E. polisin ehliyet ve ruhsat kontrolünde görme engelli olduğu ortaya çıktı. Olayı soruşturan trafik polisleri görme engelli sürücünün ifadeleri doğrultusunda ehliyeti aldığı Şanlıurfa’daki Sürücü Kursuna soruşturma açtırdı.

GÖRME ENGELLİYE EHLİYET SKANDALI SÜRÜCÜ KURSUNUN BAŞINI YAKTI

Antalya’da trafik polislerine yakalanan görme engelli sürücünün ifadesinde ehliyeti aldığı sürücü kursunun isminden yola çıkarak soruşturmayı yürüten Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri söz konusu sürücü kursunu aradı ve yöneticisinin kim olduğunu sordu. Müfettişlere sürücü kursunun yöneticisinin ismin Ö.T. olduğunu bildirildi. Daha sonra Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri söz konusu sürücü kursunu arayarak yönetici Ö.T.’yi ifade vermeye çağırdı. Müfettişler ifadenin ardından Şanlıurfa Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde suç duyurusunda bulundu.

MÜFETTİŞLERE İFADE VERENİN YERİNE AĞIR CEZAYA BAŞKA BİR İSİM ÇAĞIRILDI

Müfettişlere ifade veren Ö.T.’nin gerçekte Ö.T. olmadığı mahkeme de ortaya çıktı. Ağır Cezada hakkında açılan davadan hiç haberi olmayan ve söz konusu sürücü kursu ile de hiç bağlantısı olmayan Ö.T. duruşmaya çağrılınca neye uğradığını şaşırdı. Müfettişlere ifade verenle Ağır Cezada yargılanan kişinin aynı kişi olmaması hem şaşırttı hem de baş ağrıttı.

MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN ÇALIŞTI ŞİMDİ AĞIR CEZADA YERGILANIYOR

Daha önce milletvekilliği aday adaylığı da bulunan Şanlıurfalı Ö.T. ne yapacağını şaşırdı. Sürücü kursuyla hiçbir alakası olmadığı halde kendisinden habersiz kendisinin yönetici gösterilmesine şaşırıp kalan Ö.T. şimdi kendini aklamak için çabaladığı öğrenildi. Geçen dönem milletvekili olmak için çalışan Ö.T.’nin Ağır Cezada yargılanması ve şimdi de mahkemede kendini aklamaya çalışması yakınlarını ve dostlarını şoke etti.




sanliurfa.com