ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından karakola uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Erdi Demirer (26) için tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığındaki törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şanlıurfa Vali Vekili Uğur Sezer, bölücü terör örgütünün ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerini sürdürdüğünü belirtti.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine dikkati çeken Sezer, "Bu memleketin insanı 15 Temmuz'da olduğu gibi terörle mücadelesini sürdürecektir. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Her zaman şehit ailerimizin yanında olacağız. Bayrağımız her zaman dalgalanmaya devam edecektir." dedi.

İl Emniyet Müdürvekili Sunay Balıklıkaya, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve İl Müftüsü İhsan Açık'ın da katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi, Kocaeli'ye gönderildi.

Şehidin cenazesinin buradan karayoluyla memleketi Ordu'ya ulaştırılacağı belirtildi.

Şehidin 3 aylık bir bebeğinin olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından karakola uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Demirer, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Kaynak: AA