Şanlıurfa'da, suikast ve baltalama eğitimi aldıkları belirleme edilen 8 yıldırı örgütü PKK/PYD personeli yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından tahsil edilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, birlikte kol teröristin Türkiye'ye geçecekleri istihbaratına ulaştı.

Ceylanpınar Jandarma Komutanlığının desteği ile Suriye sınırındaki Yeşildirek Mahallesi'nde arama noktası gerçekleştiren ekipler, 47 KN 921 plakalı minibüsü durdurarak araçta mevcut 10 kişiyi gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünün peşi sıra İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin, evvel ifadelerinde Suriye tabiiyetli mülteciler olduklarını öne sürdükleri, fakat zanlılardan Burhan Ç, Yümü Ü, Cemil İ, Mehmet T, Ömer A, Kasım İ, Velit H. ve Hüseyin S'nin yıldırı örgütü PKK/PYD üyesi olduklarının saptandığı öğrenildi.

Şüphelilerin, verdikleri ikinci ifadede ise yıldırı örgütü PKK/PYD militanı olduklarını, Kamışlı ve Derik kamplarında suikast ve baltalama eğitimi aldıklarını itiraf ettikleri kaydedildi.

Sığınmacı oldukları mahsus Abdullah B. ve Andra A. ise işlemlerinin peşi sıra Ceylanpınar Göç İdaresi Müdürlüğüne konfirmasyon edildi.

Kaynak: AA