Cezaevinde yangın faciası: 13 ölü

17 Haziran 2012 01:06 (Son güncelleme 17 Haziran 2012 01:43)
Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde adli koğuştaki mahkumların kendi aralarındaki kavga sonucu çıkarılan yangında 13 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yangının meydana geldiği cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini ifade eden Güvenç, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor.''
Vali Güvenç, bir gazetecinin yangının KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşta meydana gelip gelmediğine ilişkin sorusunu, ''Sayın İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşla ilgisi yok. Ben içeri girdim gördüm. Olay tamamen ayrı koğuşlarda olmuş'' diye cevaplandırdı. 
Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da cezaevine gelerek, polis ekiplerinin çalışmasını koordine etti.
Bu arada olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri, cezaevi çevresinde önlem aldı. Bazı tutuklu yakınları da cezaevine gelerek, yetkililerden bilgi almaya çalıştı.
Öte yandan, açıklamanın yapıldığı sırada cezaevi çevresinde bekleyen ve barikatı aşarak içeri girmek isteyen gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

aa