KPSS sorularının sızdırılmasına bağlı 54'ü vakfedilmiş 230 ad kendisince 'FETÖ kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, amme büyüklenme ve müesseselerinin zararına dolandırıcılık' suçlarından oluşturulan davada sanıklar, haklarındaki suçlamaları 'çürütmek' düşüncesince benzeri bahaneler öne sürdü.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Mart Pazartesi başlamış olan ve dördüncü duruşması evvel tamamlanan davada vakfedilmiş sanıkların savunmaları sona erdi.

Sanıkların duruşmalarda benzeri biçimde defans yapmaları dikkati çekti.

Sanıklar, soruların sızdırıldığının ortaya çıkması üzerinde silme edilen 10 Temmuz 2010'daki yetişek bilimleri sınavında bitirdikleri faziletkâr kemiksiz sayısına tekrarlanan sınavda ulaşamamaları dair 'yorgunluk, uykusuzluk, ağırlık ve maneviyat bozukluğu' kabilinden bahaneler gösterdi.

İptal edilen yetişek bilimleri sınavında 120 sorudan 119'unu, tekrarlanan sınavdaysa 91'ini akla yatkın yanıt veren İhsan Kocaman, yenilenen sınavda da güzel nokta aldığını öne sürdü.

Sanıklardan Ahmet Batuk da önceki sınavda 115 suali akla yatkın yanıtlarken, tekrarlanan sınavda akla yatkın karşılık sayısının 61'e düştüğünün hatırlatılması üzerine, sınavın iptalinin arkası sıra maneviyat ve motivasyonunun bozulduğunu, emek vermek süresinin ehliyetsiz ve çalışmış olduğu dershanedeki işlerinin koyu bulunduğunu savundu.

İptal edilen sınavda 119 kemiksiz işleyen maznun Yaşar Karademir de '2009'da 100 net, 2010'daki sınavda ise 19 kemiksiz şimdi çok yapmışım. Sürekli ortak artım var' dedi.

Yenilenen sınavda meydana getirdiği kemiksiz sayısındaki düşüşün sorulması üzerinde Karademir, ikinci imtihan düşüncesince tün yolculuğuyla İzmir'den İstanbul'a gittiğini belirterek, 'Motivasyonum düştü. O nedenden dolayı 78 kemiksiz yaptım' açıklamasını getirdi.

'ÖSYM, başarısızlığımda hisse sahibidir'

Net sayısı 118'den 73'e sakıt maznun Mehmet Ateş de 'Yenilenen sınava girebilmek düşüncesince yolculuktan yorulduğumdan puanım düşmüştür' biçiminde defans yaptı.

Net sayısı 118'den 75'e sakıt maznun Emrullah Afşin Ulus de 'Sınav yerim İstanbul çıktı. Sınava giderken yolda başağrısı çektim, yediğim yemekten erinçsiz oldum, uykusuz kaldım. Sınav yerini güç buldum' diyerek konuştu.

Sınavlarda 119 akla yatkın cevaptan 86'ya gerileyici maznun İsmail Komiş de imtihan namına giderken bitap ve uykusuz kaldığını öne sürdü ve muvaffakiyetsizliğinde ÖSYM'nin de hisse sahibi bulunduğunu tez etti

Kaynak: AA