Küçükçekmece'de, İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu Serap Eser'in ölümüyle ilgili davada bir sanık tahliye edildi. Duruşmada tanıkların adreslerindeki cadde sokak isimlerini kanarya, güvercin, bülbül olarak belirtmeleri üzerine mahkeme başkanı, "Ne güzel isimler. Keşke ismi gibi olsa, herkes barış içinde yaşasa. " ifadelerini kulandı.

İstanbul 10 Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Salman Akpınar, Hamit Aksan ve Merdan Berk katıldı. Gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı Ömer Diken, sanıklardan Akpınar'a ait ses analiz raporunun Adli Tıp Kurumu'ndan geldiğini ve 'Salman Akpınar isimli şahsa ait olduğu muhtemeldir (+1)' ifadesinin yer aldığını okudu.

Tanıkların dinlenmesine geçilen duruşmada Davut Bağı, Özlem Aksan, Şehmuz Aksan ve İrfan Bilgiç aynı şekilde ifade verdiler. Tanıklar sanıkların olay anında olay yerinde bulunmadığını savundu.

Sanık avukatları da müvekkillerinin suça karıştıklarına dair delil bulunmadığını ve Adli Tıp Kurumu raporunu kabul etmediklerini belirtti.

Duruşma öncesinde Kürtçe savunma yapmak istediği şeklinde dilekçe gönderen sanık Salman Akpınar'ın talebi, mahkemenin ilerleyişini güçleştireceği gerekçesiyle kabul edilmedi.

Duruşma savcısı Kasım İlimoğlu sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksan'ın suçun niteliği, delil durumu ve dosya kapsamı dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Diğer sanık Merdan Berk'in ise suçun niteliği, eyleme katıldığına dair delil bulunmadığı gerekçesiyle adli kontrol uygulanarak tahliye edilmesini talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme, iki sanığın tahliye talebini reddetti. Sanık Berk'in tahliyesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

ADRESLER MAHKEME BAŞKANINI GÜLDÜRDÜ

Duruşmada sanıklarla akraba ve iş arkadaşı olan tanıkların adres bilgilerini verirken mahalle, cadde ve sokak isimlerini kanarya, sığırcık kuşu, güvercin ve bülbül olarak belirtmeleri başkan Ömer Diken'i güldürdü. Tanıklardan İrfan Bilgiç'in, adresini, 'Kanarya Mahallesi Güvercin Caddesi Bülbül Sokak' şeklinde söylemesi üzerine de Başkan Diken, "İsimler hep böyle mi? Ne güzel isimler. Keşke ismi gibi olsa, insanlar barış içinde yaşasa. " dedi. (Cihan Haber Ajansı)