İSTANBUL

Suriye'de Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki doğu Halep'te yaşanan insani trajediye sanatçılar da sosyal medyadan tepki verdi.

Oyuncu Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabındaki mesajında, "Çocuklara zarar veren insan değildir. Allah Suriye'deki çocukların yardımcısı olsun. Minik bedenleri üzerinde koca koca oyunlar oynayan devletler, utanın." ifadesini kullandı.

Şarkıcı Özcan Deniz ise duygularını şöyle aktardı:

"Güzel bir gün diyoruz, çocuklarımız mutlu uyanıp sıcacık evlerinde kahvaltılarını yapıyor, okullarına gidiyor. 'Akşam ne yiyelim' diye programlar yapıyoruz. Akşam yemekler yeniyor, televizyonlarda en saçma diziye gülüyor ya da ağlıyoruz. Çünkü kurmaca hikayelerle akıtacak gözyaşı stoğumuz var henüz. Onlar da öyleydi, onların da kolay ulaşabildikleri dostları, sıcak yuvaları, yürüdükleri sokakları, destek aldıkları aileleri, okulları ve işleri vardı. 'Benden uzak bunlar' deme. Halep'te yaşanan insanlık dramını düşün. En azından bu konuda uyuyan yetkilileri uyandıracak, vicdanları sızlatacak, duaları çoğaltacak bir paylaşımda bulun. 'Ben ne yapabilirim' derken belki de en büyük iyiliği yapmış olursun."

Şarkıcı Burcu Güneş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Halep'teki katliamı seyreden, ülkemizdeki karmaşayı ateşleyen, himayesindeki teröristleri besleyen, silahlandıran, kışkırtan Avrupa, Amerika. Allah bu olanların bin mislini size yaşatsın. Amin." değerlendirmesinde bulundu.

Gülben Ergen, sosyal medyada başlatılan "Halep'te katliam var" etiketine destek vererek, hesabından "Kahrolsun sesini çıkarmayan zalimler. İnsanlık yanıyor, vicdan ölüyor." cümlelerini iletti.

Hande Yener, Türk Kızılayı'nın Halep'e yardım afişini sosyal medya hesabından paylaşarak, insanları Halep'teki mağdurlara yardıma çağırdı.

"İnsanlık düştü"

Oyuncu Oktay Kaynarca, Hz. Ali'nin "Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından onu herkese duyurun." sözünü aktardıktan sonra "Halep düştü diyorlar, yanlış insanlık düştü. Allah sadece isteyeni sevmez, çalışıp isteyeni sever. İntikam güçlü olmayı, güçlü olmak çalışmayı, çalışmak azmi, azimse inancı gerektirir. Ve bir gün intikam sırası geldiğinde biz sizin çocuklarınıza, bizim çocuklarımıza yaptığınızı yapmayarak da intikam alacağız." mesajını paylaştı.

Oyuncu Burcu Kara, Halep'e destek olan sosyal medya etiketlerine destek vererek, şu ifadeyi kullandı:

"Allah sabrediyor. Şimdilik. Kendi çıkarları için, kendi korkuları yüzünden çocukları ağlatan, öldüren, anasız babasız bırakan herkesin sonu aynı oldu bugüne kadar. Bir de Müslüman geçinip Allah'ın her şeye şahit olduğunu unutanlar. Vah sizin halinize."

Sanatçı Ebru Gündeş, "Halep için sessiz kalma" etiketine destek verdi.

Oyuncu Murat Yıldırım, sosyal medya hesabının profil fotoğrafına Arapça ve Türkçe "Halep" yazılı bir fotoğraf koyarken, "Zalimler için yaşasın cehennem!. 'Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir.' Hz. Muhammed. Allah bütün işgalcileri ve zulmedenleri kahretsin. Kalplerimize de merhamet versin inşallah." yorumunu yaptı.

Çağla Şikel, sosyal medya hesabından sivil toplum kuruluşlarının Halep'e yardım kampanyalarının fotoğraflarını paylaşarak, Halep'teki trajediye sessiz kalmadı.

Gülşen, Halep'te yıkıntılar arasında bir babanın kucağındaki çocuğuyla çaresiz fotoğrafını paylaşarak, "Bu görüntüden sonra normal bir şekilde hayata devam etmek çok zor." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Samet Doğan

Kaynak: AA