Olay, 13 Ocak 2011 tarihinde ortaya çıkmıştı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yardım derneği ismini taşıyan bir internet sitesi üzerinden dolandırıcılık olaylarının meydana geldiğini tespit ederek harekete geçti. İnternet sitesi üzerinden Konya, İstanbul, İzmir, Denizli, Zonguldak ve Samsun olmak üzere yardıma ihtiyacı olup başvuran 14 kişiyi “Ben doktorum, eşimle birlikte bu siteden ihtiyacı olanlara yardım yapıyoruz. Size göndereceğim paranın masrafını bankaya yatırmanız gerekiyor” diyerek 150’şer lira dolandırdığını belirleyen polis, şüpheli Kerim B'yi yakalayarak adalete teslim etti.

Cumhuriyet savcısı, sanık Kerim B. hakkında basın yayın araçlarının sağladığı kolaylıkları kullanarak bilişim sistemleri, dini inanç ve duyguların istismarı yoluyla 14 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla dava açtı. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıldır devam eden davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Kerim B., tutuksuz sanık eşi S.B. ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı sanığın dolandırdığı her mağdur için cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık, "Takdir mahkemenin” dedi.

Mahkeme heyeti de, sanığa, bilişim sistemlerini kullanarak yardıma ihtiyacı olan 14 kişinin duygularıyla oynayıp dolandırdığı için toplam 24 yıl hapis cezası verdi. Sanığın eşi S.B. hakkında ise beraat kararı verildi.




İHA