İSTANBUL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına bağlı taziyet mesajında, 'Hiçbir değişiklik gözetmeden aracısız insanı amaç düzlük bu iğrenç saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları hakeza adamlık dışı yanında eyleme azmettiren ve destekleyen rastgele çeşitli çıyanlık odağını, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum' ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 'Bu biberli fenomen dolayısıyla milletçe bizler koyu yanında biberli içindeyiz. Bu sefihane saldırıda yaşamını kaybedenler düşüncesince taziyelerimi iletiyor, yaralılara acele şifalar diliyorum' dedi.

'Terör odakları, bu saldırıyla beraberce iğrenç cinayetlerine yenilerini eklemiştir' diyen Başbakan Davutoğlu laflarını şu şekilde sürdürdü:

'Bu fenomen vesilesiyle yanında defa hâlâ gördük ki terörün amacı eksiksiz insanlıktır, kişilerin taayyüş hakkıdır. Dünyanın ciharıyek çeşidinden mevrut mesajlar, bu acının dünyanın rastgele tarafındaki insanlarca paylaşıldığını ve terörün gerçek yüzünün eksiksiz dünyada görülmeye başlandığını tanıt ediyor'

Kaynak: AA