Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu'ndaki yıldırı saldırısına ilişkin, 'Bu saldırının asal maksadı halis muhlis insanlıktır. Lanetliyoruz, kınıyoruz ve hakkıyla halis muhlis bu tiksinme dalgasını oluşturanları, hoppadak o bombayı patlatanları değil, o bombayı patlattıranları, onların arkasındaki ziyasız odakları, onların arkasındaki yıldırı tüccarlarını da halis muhlis kalbimizle, halis muhlis benliğimizle lanetliyoruz' dedi.

'HDP'ye iri sorumluluklar düşüyor'

Kurtulmuş 'Çok kırılan birlikte dönemden geçiyoruz. HDP'ye de iri sorumluluklar düşüyor. HDP, demokratik kendisine milletin oylarını almış, 5 milyona DOĞRU vatandaşımızı özümleme ederek parlamentoya mevrut birlikte politik parti. HDP'nin yetkililerinden de bu milletin beklentisi, kendilerine oy verici seçmenlerinin de beklentisi, bu ve benzer yıldırı saldırılarını halis muhlis yürekleriyle, halis muhlis benlikleriyle lanetlemeleridir. Dil ucuyla değil, yürekten' halinde konuştu.

'Terör saldırılarına dayanak verici teröristler denli suçludur'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Terör şebekelerinin bu açıdan hareketlenmesine birilerinin geri hizmet dayanak verdiği, birilerinin politik dayanak verdikleri, birilerinin ayrıca hesaplı destek sunar sağladıkları, tabanca destekleri sağladıkları bariz birlikte halde görülüyor. Öncelikli kendisine yıldırı saldırılarına en küçük birlikte halde ki ne halde dayanak verdiyse minimum onlar da teröristler denli suçludurlar. Herkesin burada net, açık, transparan olması lazım' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA