İstanbul Turist Rehberleri Odası ve saldırıda yaralanan rehber Sibel Şatıroğlu, Sultanahmet meydanındaki patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı.

Terörü kınayan pankartlar taşıyan grup, saldırının olduğu Dikilitaş'ın önüne gelerek saat 10.20'de saygı duruşunda bulundu, yaşamını yitirenlerin anısına olay yerine beyaz ve kırmızı karanfiller bıraktı. Grup adına hazırlanan açıklamayı okuyan Emrecan Kurt, hain saldırıyı kınamak ve acıyı tüm dünyayla paylaşmak için geldiklerini belirtti.

Kurt, 'Şiddetin dili, dini, ırkı, ülkesi yoktur. Bizi korkutmak isteyenlere cevapsa, korkup kendimizi izole etmek yerine daha çok gezmek, hayattan daha çok keyif almak, yeni dostluklar kurmak, varolan dostlukları daha da pekiştirmek olmalıdır. Bizler barışsever insanlarız, Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' felsefesi üzerine kurulmuştur' diye konuştu.

İstanbul Rehberler Odası Başkanı Hakan Eğinlioğlu da bu tür olayların karanlık eller tarafından dünyanın her ülkesinde tekrar denenebileceğini ifade ederek, bu olayı turist rehberleri olarak lanetlediklerini dile getirdi.

Bu arada patlamada yaralanan rehber Sibel Şatıroğlu da Dikilitaş'a gelerek saygı duruşunda bulundu, alana karanfil bıraktı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da olay yerine karanfil bırakıp, saldırıyı kınadı.

Kaynak: AA