ANKARA

Ankara'daki terör saldırısı, bölen terör örgütü PKK'nın, çok sol örgütlerle Türkiye'ye dirlik çıyan saldırılar düşüncesince icra ettiği güç birliğini ve güya terör örgütü yukarı düzem yöneticilerin tehditkar açıklamalarını akla getirdi.

Ankara, akıbet bir sene süresince üç iri terör saldırısıyla dirlik karşıya kaldı. Saldırılar, terör örgütünün güya liderlerinin Kandil'den icra ettiği açıklamaları bir kere şimdi akıllara getirdi.

Ankara'da 17 Şubat'ta gerçekleşen terör saldırısını üstüne piyasa TAK'ın düşünüm babaları ortada toprak meydan PKK icra komitesi üyesi Duran Kalkan'ın, dün, aralarında çok sol örgütlerin de bulunmuş olduğu 10 örgütün güç birliği yaptığına bağlı açıklamalarının zamanlaması dikkati çekti.

PKK, MLKP, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-Leninist, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, Proleter Devrimciler Koordinasyonu dün, Aralık'tan beri ölçülü ağız dalaşı döneminin arkası sıra 'Halkların Birleşik Devrim Hareketi' adıyla birleştiklerini bildiriyle anons etmişti.

Bildirinin ilanı önceleri izah fail Duran Kalkan, 12 Mart'ın, 1971 askeri darbesinin 45'inci, 12 Mart 1995'te meydana mevrut Gazi olaylarının 21'inci, 12 Mart 2004'teki Kamışlı vakasının 12'inci sene dönümü bulunduğunu anımsatmıştı.

Terör örgütleri, 'AKP ve TC' adına tanımladıkları güce karşı, silahlı savaşım de engelleme topu topu alanlarda, topu topu anahtar ve yöntemlerle 'devrimi arttırmak düşüncesince güç ve aksiyon birliği' yaptıklarını duyurmuştu.

Duran Kalkan, 17 Şubat'taki Ankara saldırısı sonrası da Türkiye'ye dirlik tehditkar açıklamalarda bulunmuştu. Kalkan, açıklamalarında, Mart ayında PKK'nın kentlerde aksiyon hazırlığında bulunduğunu belirtmiş ve 'Önümüzdeki Mart süreci iri bir dayanma sürecidir. 2016 baharı Kürt'ün baharı olacaktır' tehdidinde bulunmuştu. Kalkan, Ankara'da 30 ferdin yaşamını kaybetmiş olduğu saldırıya bağlı 'Etme bulma dünyası derler. Sen edersen bulursun da' ifadelerini kullanmıştı.

Güç birliğinin sinyallerini, ara ayında Fransız Le Monde gazetesine mülakat verici terör örgütü PKK kurucularından KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık da vermişti. Bayık, 'Yakında Türkiye'nin içerisinden ve dışından mevrut ayrıksı örgütlerle bir ihtilalci dayanma cephesinin kuruluşunu anons etmeyi öngörüyoruz' açıklamasını yapmıştı. Bu örgütlerin terör örgütü PKK ile savaşım edeceğini özetleyen Bayık, 'Ne olursa olsun, bu değişmeyen bizlere aittir. Alanda kılıç varız ve uygulama açıdan yaşananları kılıç görüyoruz. Mevcut halde silahlı mücadeleye akıbet hasretmek düşüncesince göz boncuğu bozukluk yok. Aksine doğacak aylarda iç harp Türkiye'de ağırlaşacak. Bu gestalt her insanın zat kendilerini sürdürdüğü ve on paralık kimsenin bölgeden dışlanamayacağı diyalekt bir harp boyunca yaşanıyor. Türkiye, İran ve Suriye'deki gelişmeler bir tane ve ayrımsız arbededen çıkıyor' ifadelerini kullanmıştı.

PKK icra komitesi üyesi Murat Karayılan'ın 10 Ekim 2015'te Ankara Garı uğrunda meydana mevrut ve 103 ferdin yaşamını kaybetmiş olduğu terör atak önceleri icra ettiği açıklamalarda geçmiş akşamki terör saldırısıyla baştan akıllara geldi. Karayılan, atak önceleri 'Ölümsüzler taburu metropollere saldırır' demişti.

Muhabir: Yıldız Aktaş

Kaynak: AA