İSTANBUL

Vezneciler'de düzenlenen terör saldırısına ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma, bu büro savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülecek.

İstanbul Vezneciler'de terör saldırısı

Saldırının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, başsavcıvekilleri İrfan Fidan ve Önder Yaman ile 4 cumhuriyet savcısı, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Soruşturma kapsamında yapılan ilk incelemelerde, bombalı saldırıda kullanılan aracın kiralık olduğu belirlenirken, kiralandığı yerin tespit edildiği, buna ilişkin işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Ayrıca, Şehzadebaşı Caddesi'ne park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı üzerinde durulduğu ve bombanın etkisinin arttırılması için demir bilyeler kullanıldığı bilgisine ulaşıldığı da ifade edildi.

Savcılık, olay yerinde bulunan MOBESE kameralarını incelemeye alırken, aracı olay yerine getirip park eden kişi veya kişilere ulaşılmaya çalışılıyor.

Bu arada, soruşturma dosyasının, olay yerine giden savcılar arasında bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan Hasan Yılmaz'a verildiği öğrenildi.

Saldırıyla ilgili 4 gözaltı

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesine götürüldü.


Kaynak: AA