MUĞLA - Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda dün akşam sele kapılarak kaybolan Ömer Özcan'ın cesedi bulundu.

Saklıkent Kanyonu'nda dün saat 18.00 sıralarında 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı sel felaketinin ardından bugün 1 kişinin daha cesedi bulundu. Sele kapılarak kaybolan tatilcinin Ömer Özcan olduğu belirlendi. Sele kapıldığı noktadan yaklaşık 800 metre ileri sürüklenen Özcan'ın cesedinin kanyondan çıkarılması için kurtarma ekipleri çalışmalara başladı.

MUĞLA- Muğla’nın Seydikemer ilçesi Saklıkent Kanyonu’nda 46 turist, dün saat 18.00 sıralarında yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle mahsur kaldı. Bir kişi hayatını kaybetti 8 kişi de yaralandı.

SAKLIKENT'TE 1 KİŞİ ÖLDÜ 8 KİŞİ YARALANDI
Tatilcilerden Ozan Genç, suyun sürüklediği taş ve ağaç dallarından korunmaya çalışırken sel sularına kapıldı. Genç’e yardım etmek isteyen 8 kişi de sürüklenmeye başladı. Olay yerine gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ve Arama Kurtarma Derneği, yaralanan 9 kişiyi sudan çıkardı ancak bir kişi kayboldu. Aralarında 9 yabancı turistin de bulunduğu yaralılar Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak Ozan Genç kurtarılamadı.  

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bölgede halen arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kaymakam Söken, "Kanyonda grup halinde gezen tatilciler, sel sularının gelmesiyle yüksek yerlere sığınmaya çalışarak korunmaya çalıştı. Bu sırada sel sularına kapılan Ozan Genç hem aldığı darbeler hem de su yutması nedeniyle yaşamını yitirdi. 46 kişi güvenli şekilde kurtarıldı.  Burada sürekli bir sağlık ekibinin bulunması önem arz ediyor. Bu konuda hemen çalışma yapacağız" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: ALLAH'IN YAZISI
Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ise "Bu mevsimde kanyonda sel olması görülen bir olay değil. Bundan 15 yıl kadar önce de benzer bir olay yaşanmış. Cenabı Allah’ın yazısı" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: SUDA SÜRÜKLENEN İNLARLAR GÖRDÜM
Görgü tanıklarından Ümit Göktepe de şunları kaydetti:

"Su içmeye gelmiştim. Suyun içinde sürüklenen insanlar gördüm.  Bir kişiyi elinle tutarak çıkardım. Kayalara çarpa çarpa sürüklenmiş. Sudan çıkardığımızda kalbi durmuştu. Ambulansta yapılan müdahale sonrasında kalbi yeniden çalışmaya başladı. Ancak hastanede vefat etmiş." (Hürriyet)