SAKARYA- Sakarya Özel Öğrenci Yurtları Birliği (YURTBİR) Başkanı Yaşar Kaba, kentte 70 bin öğrencinin bulunduğunu, bunlardan 35 bin 700'ünün yurtlarda kaldığını söyledi. İl dışından gelenlerden 21 bin 800 dolayında öğrencinin nerede kaldığının bilinmediğini söyleyen Yaşar Kaba, bunlardan yaklaşık 13 binin de 'cemaat evinde' kaldığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği 'öğrenci evleri', üniversite öğrencilerinin barınma sorununu gözler önüne serdi. Sakarya'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel yurtların oluşturduğu Sakarya Özel Öğrenci Yurtları Birliği Başkanı Yaşar Kaba, Sakarya Üniversitesi'nde yaklaşık 70 bin öğrencinin bulunduğunu ve bu öğrencilerin 35 bin 700'ü yurtlarda kaldığını söyledi.

Kaba "Dernek olarak, şehrimizden yola çıkarak 21 bin 800 öğrencinin nerede, ne şekilde kaldığını bilmemekteyiz. Bahse konu rakamın minimum yüzde 60'ı cemaat evlerinde, diğerlerinin ise apart tarzı ve konut şeklindeki evlerde aralarında imzalamış oldukları kira sözleşmeleriyle kalmakta olduğunu biliyoruz" dedi.

Birlik Başkanı Yaşar Kaba kayıt dışı bu yerlerin hiç bir şekilde denetlenmediğini belirterek, "Hal bu şekilde haksız kazancı karşımıza getirmektedir. Öğrencilerimizin denetimli yerlerde kalmasını isteriz, ama onları denetleme gibi bir yetkimiz yok. Tabii ki istedikleri gibi yaşamakta özgürler, fakat öğrenci de öğrenci gibi hayat yaşamalı" diye konuştu.