SAKARYA

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma doğrultusunda, "FETÖ/PDY'ye üye oldukları, anayasal sistemi silah zoruyla değiştirmeye çalıştıkları, finansal destek sağladıkları, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini akladıkları ve Vergi Usul Yasası'na muhalefette bulundukları" iddia edilen firmalara yönelik çalışma yürütüldü.

İnşaat ve kuyumculuk alanlarında faaliyet gösteren 2 şirketi belirleyen Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, kayyum ataması için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Başvuruyu değerlendiren hakimlik, "Everest Saat Altın Pırlanta İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi" ve "Koro İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi"ne kayyum atanmasına karar verdi.

Bu arada, "Koro İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi" ortaklarından Eren Birsen ve Erhan Yağcı'nın, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklandığı, "Everest Saat Altın Pırlanta İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi" ortaklarından Savaş Y. ve Tarık Y'nin ise "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından haklarında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.

Muhabir: Onur Orhan

Kaynak: AA