SAKARYA (CİHAN)- Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, kendisinin ‘darbe oldu’ deyince ‘abartıyorsun’ diyenleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat yalanladığını belirterek, Türkiye’nin anayasal bir darbesi daha olduğunu belirtti.

Kazan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İster kabul edin, ister etmeyin; Türkiye’de yönetim sistemi değişmiştir.” şeklindeki açıklamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Kazan, Twitter ve Facebook'ta yayınladığı mesajında, “Nur topu gibi anayasal bir darbemiz daha oldu. Şimdi ise tüm bu olanlar için gerekli yasal düzenlemeyi yapmak kalıyormuş geriye.” dedi. “Ey darbe karşıtı demokrasi aşıkları. Neredesiniz?” diye soran Baro Başkanı Kazan, şu ifadeleri kullandı: “Ben 'darbe oldu bu ülkede' deyince abartıyorsun diyenleri bizzat Cumhurbaşkanı yalanlamış oldu. Üstün darbe madalyası olsaydı sanırım bu söz için verilirdi; 'Türkiye’nin yönetim sistemi değişmiştir fiili gücüm var.' Ey darbe karşıtı demokrasi aşıkları nerdesiniz? Bundan alá darbe mi olur?

GERİYE DARBEYE YASA YAPMAK KALIYOR

Fiili gücü olanlar sistemi fiili olarak değiştirmiştir evet; hukuk fiilen lağvedilmiş, Meclis fiilen feshedilmiş, hükümet fiilen etkisiz hale getirilmiş, yargı fiilen kumandalı bir silah haline getirilmiş ve Anayasa fiilen parça parça edilmiştir. Şimdi ise tüm bu olanlar için gerekli yasal düzenlemeyi yapmak kalıyormuş geriye. Yani nur topu gibi bir anayasal darbemiz daha oldu. Her darbede olduğu gibi millet yine sessiz sakin ve korkmuş bir halde.”

CİHAN
Kaynak: CHA
http://www.bugun.com.tr/son-dakika/sakarya-barosu-baskani-kazan--haberi/1787272