Kısa bir süre önce KKTC'de özel bir televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan şaka programının yapımcısı, önceki akşam saat 18.10 sıralarında KKTC Lefkoşa Mezarlığı girişinde beyaz çarşafla korkutmaya çalıştığı Mehmet M. Gürkan isimli genç tarafından darp edildi.
Yol üzerinde otostop yapmaya çalışan bir kadının yoldan yardım istemesi üzerine yardım için duran Mehmet M. Gürkan, bir anda "Zombi" kılığında üzerine gelenleri görünce korkarak saldırdı ve sunucunun burnunu kafa atarak kırdı. Çağlar Yüksel'e kafa atarak burnunun kırılmasına sebep olan Gürkan, polis tarafından gözaltına alındı ve KKTC Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde hakim huzuruna çıkarıldı.
Mehmet Gürkan, "Bir anda 3 kişi zombi gibi karşıma çıktı, ne yapacağımı şaşırdım" şeklinde kendini müdafaa etti. Gürkan, tahkikat için bir gün tutuklu kalacak.
DARP VE İTALE-İ LİSAN SUÇUNDAN CEZA ALDI
Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit'in huzurunda görüşülen davada, iddia makamı olarak mahkemede hazır bulunan Savcı Emine Taşkın, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görevli polis memuru Ömer Can'ı şahit olarak mahkeme dinletti. Polis memuru Can, zanlı Mehmet M. Gürkan'ın "ciddi darp", "vahim zarar", "itale-i lisan" (küfretmek) ve "rahatsızlık" suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.
Hadisenin yaşandığı Yakın Doğu Bulvarı üzerinde bulunan kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini kaydeden Can, zanlının tahkikat maksatlı 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Şahadeti ve zanlının beyanını değerlendiren Hâkim Raşit, zanlının tahkikat için 1 gün süreyle tutuklu kalması emrini verdi.
Kaynak: İHA