Üç sene önce Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle başlatılan sürücülerin kendi tutanaklarını hazırlama uygulamasının bazı kişiler tarafından suistimal edildiği belirtildi.

Bazı sürücülerin kaza anında tutanak tutmadığını kaydeden yetkililer, kazanın olduğu zaman alkollü olan ya da zorunlu trafik sigortası olmayan bazı sürücüler tutanağı daha sonra tutmayı tercih ediyor. Kaza yaptığı tarafla bir şekilde anlaşıyor ve bu şekilde maddi yükten kurtulacağını düşünüyor” dedi.

SERVİSLE ANLAŞIYORLAR 

Bazı art niyetli kişilerin de vatandaşların bilgisizliğini kazanç kapısı olarak kullandığını ifade eden yetkililer, ìBazı şahıslar polis telsizi dinliyor ve kazaları takip ediyor. Sıradanmaddi hasarlı bir kazada olay yerine gidiyor ve sürücülerin bilgisizliğinden istifade ederek kazazedeleri anlaşma yaparak komisyon aldığı servise yönlendiriyor” dedi.

Sigorta şirketlerinin konuyla ilgili önlemlerini gün geçtikçe daha fazla aldığını belirten yetkililer şirketlerin bünyesinde bulunan araştırma ekiplerinin şüpheli bulunan bütün kazaları araştırdığını vurguladı.

SİNAN KERİM UÇKAÇ - BUGÜN GAZETESİ