Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) emektar militanlarından Şahabettin Bakırsan yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye Komünist Partili yoldaşları Şahabettin Bakırsan’a Türkiye’de sosyalist devrimi kuracaklarının sözünü verdi.

TKP emektarı, Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Şahabettin Bakırsan yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Yaşamını komünist mücadeleye adayan ve geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 92 yaşındaki Şahabettin Bakırsan için yoldaşları, “İnandığı, güvendiği partili mücadeleyi büyüterek, sürdürerek Şahabettin yoldaşı unutmayacağız” dedi.

“Şahabettin Bakırsan her zaman partili mücadeleye inandı”
Yeşilköy Mecidiye Cami’nden kaldırılan cenazesi sonrası Eski Kozlu mezarlığına getirilen Şahabettin Bakırsan’ın cenazesi başında yoldaşları, yapılan saygı duruşunun ardından birer konuşma gerçekleştirdi. Türkiye Komünist Partisi (TKP) MK üyesi Aydemir Güler, “Partimizle yaşıt bir yoldaşımızı toprağa veriyoruz. Partinin likide olduğu, tasfiye edilmek istendiği dönemler de vardı, rastlantı değil. Biz bugün buradayız Şahabettin ağabey de komünizm davasının bittiğini iddia edenlere hadi oradan dedi, mücadele etti. Şahabettin ağabey her zaman partili mücadeleye, partili mücadelenin güçlendirilmesine inandı” dedi.

"Partili mücadeleyi büyüterek onu unutmayacağız"
Şahabettin Bakırsan’ın Nisan ayında Türkiye Komünist Partisi’ne üyeliğini tazelediğini anımsatan Güler, “Değişik yollardan, varyantlardan geçen birkaç yıllık süre olabilir ama 1920’den bu yana gelen koca çağda birkaç yılın ne önemi var ki? Şahabettin dünya tatlısı, hep gözlerinin içiyle gülen bir yoldaşımız, amcamızdı. Onu unutmamak, adını tekrarlamak değil hiç unutmadığı hep inandığı mücadeleyi büyütmek, sürdürmektir. İnandığı güvendiği partili mücadeleyi büyüterek, sürdürerek bunu yapacağız. Unutmayacağız” diye konuştu.

cenaze2.jpg

“Türkiye Komünist Partisi’ne üyeliğini tazelediği için çok mutluydu”
Şahabettin Bakırsan’la komünist mücadelede uzun yıllar yol arkadaşlığını paylaşan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Naciye Babalık da, “Şahabettin Bakırsan yoldaşla çok özel bir dostluğumuz var. TBKP döneminde likidasyon süreci başladığında ilk direniş bayrağını çeken, partinin likidasyonuna karşı çıkanlardandık Şahabettin yoldaşla birlikte. Bugünlere kolay gelmedik yoldaşlar” diyerek şöyle devam etti: “Türkiye Komünist Partisi’ne üyeliğini tazeleme sürecinde hiç kimsenin baskısıyla ve gelişigüzel gelmedi Şahabettin. Çünkü biz Türkiye Komünist Partisi’nin Mustafa Suphi’den bu tarafa sosyalist iktidar söylemi ve bütün mücadelesiyle o bayrağı sürdüren tek parti olduğuna inandık. 6 Nisan’dan bu yana partide olmaktan da hep çok mutlu oldu.”

Mezarı başında konuşma yapan eski TKP MK üyelerinden Cemal Kıral da Şahabettin Bakırsan için "Komünist hareketin bir çınarını yitirdik" ifadelerini kullandı.

Türkiye Komünist Partisi üyeleri yoldaşları Şahabettin Bakırsan’ı bir ömür boyunca mücadele ettiği Türkiye’de sosyalist devrimi kuracaklarının sözünü vererek karanfillerle son yolculuğuna uğurladı.

(soL – İstanbul)