Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Türkiye insansız hava aracını mühimmatı ile üretmeyi başardı. ABD'den bu silahı istediğimiz zaman aldığımız cevap, "Kongreden geçmedi" biz stratejik ortak değil miyiz ? En son İsrail'den 10 tane aldık bunların tamiratını yaptıramadık. Sağ olsun, bu komşular bizi mal sahibi yaptı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız orta yüksek teknolojili ürünleri ihracattaki payı iki katına çıkararak yüzde 50’nin üzerine taşımaktır. Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ancak böyle ulaşacağını biliyoruz. İnovasyon kültürünü hem kurumsal, hem bireysel alanda köklü bir şekilde yerleştirmek mecburiyetindeyiz. Teknoparkların sayısını ikiden 63’e çıkardık. İki teknoparkla ne olur ya? Teknoparklarla üniversiteyi iç içe koyarak sıçramayı meydana getirdik. ARGE merkezlerinin sayısını da 223’e çıkardık. Daha fazlasına ihtiyacımız var. Türkiye ilk etapta en az 10 küresel markaya sahip olmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Türkiye insansız hava aracını mühimmatı ile üretmeyi başardı. ABD'den bu silahi istediğimiz zaman aldığımız cevap, "Kongreden geçmedi" biz stratejik ortak değil miyiz? En son İsrail'den 10 tane aldık bunların tamiratını yaptıramadık. Sağ olsun, bu komşular bizi mal sahibi yaptı. Şimdi bu İHA'ları operasyonlarda kullanıyoruz. Şimdi artık çok güçlü zırhlı taşıyıcılar üretiyoruz. Bunlarda dünyada çok önemli bir yere geldi" diye konuştu.

Kaynak: DHA