Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete ağırbaşlı önlemler alıyoruz. Hazırladığımız tamim ve hisse senedi planıyla afiyet çalışanlarına sertlik uygulayıcı hastalanmış ve hastalanmış yakınları, polis güçlerinin yetkisinde bulunan kontrol uygulamasına sunulan kalacaklar' dedi.

Başbakan Davutoğlu, Van'da Tıp Bayramı etkinliğinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 'Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete ağırbaşlı önlemler alıyoruz. Hazırladığımız tamim ve hisse senedi planıyla afiyet çalışanlarına sertlik uygulayıcı hastalanmış ve hastalanmış yakınları, polis güçlerinin yetkisinde bulunan kontrol uygulamasına sunulan kalacaklar' dedi.

Sağlık personellerinin sunulan kalmış olduğu sertlik vakalarında yaşadıkları travmayı en uzuv indirilmesi düşüncesince tedbirler alındığını tamlayan Davutoğlu, 'Bu cins vakalarda kanuni işlemlerin takip edeni gibi ifadelerin çalışmış oldukları afiyet tesisinde alınmasına müteveccih muktezi tedbirleri, kararları aldık' dedi.

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortada imzalanacak protokolle polisin afiyet tesislerinden direkt mesul olacağını tamlayan Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:

'İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortada imzalanacak tören düzeni ile afiyet tesislerinden ve hususi düzenlilik çalışanı koordinasyonundan polisimiz direkt mesul olacak. Sağlıkta sertlik olaylarının yüzdelik 70'ini sözel sertlik kapsamında yıldırma ve hakaretin oluşturduğunu belirleme ettik. Bu vaziyetten da afiyet çalışanlarımızı arkalamak gibi TCK'da yapılacak düzenlemeyle afiyet çalışanlarına yapılacak yıldırma ve taşlama suçlarında mevcud durdurma yasağını kaldırıyoruz. Yani fariza eden, iflah dağıtmaya etkin afiyet çalışanlarına yıldırma ve taşlama edenler de durdurma cezası alacaklar'

Kaynak: AA