GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin internet üzerinden yapılması büyük kolaylık sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bu yazıda sizlere internet üzerinden kolayca yapabileceğiniz sorgulama işlemlerinden biri olan GBT sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay Dosya Sorgulama işlemleri hakkında bilgi vereceğiz. İlk olarak GBT sabıka kaydı sorgulama işleminden bahsetmek istiyorum.

GBT – SABIKA SORGULAMA  

YARGITAY DOSYA SORGULAMA 

 

Sabıka kaydı adliye kurumlarından da temin edilebilmektedir. Fakat sabıka kaydı belgesine olan talep artınca adliye kurumlarında oluşan yoğunlukta giderek arttı. Bu durumun önüne geçmek için online sorgulama işlemine geçildi. Böylece internet üzerinden bu belgenin temin işlemini yapabilecek ve adliye kurumlarında sıra beklemeden belgenize ulaşabileceksiniz.

Sabıka kaydı belgesi genel olarak yeni bir işe başvuru işleminde ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü patronlar alacakları işçinin ilk olarak sabıkasını incelemek ister. Temiz bir sabıkaya sahip bir çalışan güvenlik açısından bir adım öne çıkacaktır. Ayrıca yurtdışına çıkış işlemleri için vize başvuru işlemi sırasında da sabıka kaydına ihtiyaç duyulmaktadır. Sabıka kaydı belgesinde kişilerin geçmiş zamanlarda işlediği suçlar yer almaktadır. Bu yüzden son zamanlarda bu belgeye olan rağbet giderek arttı. Şimdi birazda bu belgeyi nasıl temnin edebileceğiniz ile ilgili bir takım kolaylaştırıcı ve işinize yarayacak bilgiler vermek istiyorum.

Bu sorgulama işlemini e-devlet kapısı üzerinden yapacağız. Bu yüzden ilk olarak bir E-Devlet şifresi temin etmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerine kimlik bilgilerinizle başvuru yaparak ve sadece 2 tl karşılığında temin edebilirsiniz. Daha sonra sorgulama işlemi için www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekecektir. Hemen sol tarafta görebileceğiniz “E-Hizmetler” linkine tıkladıktan sonra bir liste karşınıza çıkacaktır. Bu listenin ilk sırasında yer alan Adalet Bakanlığı başlığı altında “Adli Sicil Kaydı Sorgulama” başlığını bularak tıklayınız. “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna bastıktan sonra sırasıyla TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girip “Sisteme Giriş Yap” butonuna basarak sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Diğer bir sorgulama işlemi olan Yargıtay dosya sorgulama işlemini ister şifreli olan E-Devlet kapısı üzerinden isterseniz de Yargıtay kurumunun resmi internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Şifreli olarak E-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapmak için www.turkiye.gov.tr sayfasına girip sol kısımdan “E-Hizmetler > Adalet Bakanlığı > Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” başlıklarını izleyerek sorgulama işlemini yapabileceğiniz sayfaya ulaşacaksınız. Yine aynı şekilde “Kimliğimi Şimdi Doğrula” yazısına tıklayıp, TC kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi belirtilen boşluklara doldurduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna basarak şifreli sorgulama işleminizi başarıyla tamamlamış olacaksınız. Diğer sorgulama türü olan Yargıtay resmi sitesine ulaşmak için www.vatandas.yargitay.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Bu sayfa üzerinde sorgulama işlemi yapmak için mahkeme bilgilerinizi girerek “Sorgula” butonuna basınız. Böylece her 2 tür sorgulama işlemini de kullanarak şifreli olarak E-Devlet kapısı üzerinden, şifresiz olarakta Yargıtay resmi sitesi üzerinden sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden tamamlama imkanına sahipsiniz. Verdiğimiz bilgiler ışığında GBT sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.


http://www.milliyet.com.tr/sabika-kaydi-sorgulama-gbt-gundem-2048153/