SAKARYA

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde tekstil fabrikasında çıkan yangın, söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Akçay Mahallesi'nde Alican Yıldırım'a ilişik tekstil fabrikasında daha belirlenmeyen ortak sebeple yangın çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracı aracı ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, fabrika kullanılamaz bir vaziyete geldi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Akçay Mahallesi sakinlerine ve fabrika malikine önceki olsun dileklerini iletti.

Bu durumun menfaatlerini baş döndürücü üzdüğünü ancak dirilik kaybı yaşanmamasına sevindiklerini tamlayan Yılmazer, 'Büyük önceki olsun. Yapacak ortak nesne yok. Her şeyi verici de düzlük da Allah. İşletme sahibiyle de görüştüm. Yangın sebebi vazifeli arkadaşlarımız kabilinden araştırılıyor. Herkese şişman önceki olsun.' dedi.

Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım da tesisin hem kaymakamlık bununla beraber mahalle düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu dile getirdi. Tesisin 30 insana istihdam sağladığını aktaran Yıldırım, şu şekilde konuştu:

'Tesis maatteessüf çıkan yangınla baş döndürücü şişman hasar aldı. Hem kaymakamlık hem mahalle halkı düşüncesince baş döndürücü dirilik sıkıcı ortak durum. Fabrikanın koşa vardiye ancak dakika dinlence olması zımnında rastgele ortak dirilik kaybı yaşanmadı baş döndürücü şükür. İnşallah endamsız müddette fabrika ayağa kalkar. Yeniden açılır. Ben itfaiye aracı aracı kadrosuna teşekkürname ediyorum. Kısa ortak vakitte yangın mahaline gelmiş olarak yangını arama dibine aldılar.'

Sakarya İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı ise ihbarın peşi sıra ekiplerinin 10 dakika içre görüngü adına ulaştığını söyledi.

Yangının 17 anahtar ve 50 personelle arama dibine alındığını özetleyen Arancı, 'İtfaiye ekiplerimiz ellerinden geleni yapmış oldu ancak fabrika ağız ağıza yandı. Yangın ağız ağıza söndürüldü. Etraftaki evlere yayılma etmedi. Fabrika 2 dönüm civarında. Etraftaki binalara yayılma etmemesi düşüncesince elimizden geleni yaptık. Fabrika etrafındaki binaları soğuttuk. O bölgelerde kabak husus kaynağı vardı.' ifadesini kullandı.

Muhabir: Uğur Subaşı, Murat Arapoğlu, Emre Ayvaz

Kaynak: AA