ANKARA

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ikinci gününde, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli bölgelerinde kilovatsaat başına en düşük teklifi veren 4 şirkete toplamda 170 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Vekili Hakkı Özata'nın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, Edirne bölgesi için teklif veren 23 firmanın teklif dosyaları açılarak incelendi.

Edirne bölgesi için kilovatsaat başına eksi 1,51 dolar/cent ile en düşük teklifi veren Fesleğen Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ'ye 40 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. Şirketin burada kuracağı santralin adı Fesleğen RES olacak.

Toplamda 60 megavat kapasite tahsisi yapılacak Tekirdağ bölgesi için de 26 firmanın teklif dosyaları incelendi. Bu firmalar arasından kilovatsaat başına eksi 1,49 dolar/cent ile en düşük teklifi veren Kaktüs Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ'ye 49,5 megavatlık kapasite tahsis edildi. Şirket, bölgede Kaktüs RES adında santral kuracak.

Tekirdağ bölgesi için geri kalan 10,5 megavatlık kapasite tahsisi ise Buket Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ'ye yapıldı. Şirket, kilovatsaat başına eksi 1,48 dolar/cent ile en düşük teklifi veren ikinci firma oldu. Böylece, bölgede 10,5 megavatlık Buket RES adında bir santral kurulacak.

70 megavatlık kapasite tahsisi bulunan Kırklareli bölgesi için başvuran 25 firmanın teklif dosyaları değerlendirildi. Bu bölge için kilovatsaat başına eksi 1,61 dolar/cent ile en düşük teklif veren RES Anatolia Holding AŞ 70 megavatlık kapasite tahsis hakkı elde etti. Şirketin burada Elmacık RES adında bir santral kuracak.

Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinin ikinci gününde üç ayrı bölge için toplamda 170 megavatlık kapasite tahsisi gerçekleştirildi. Söz konusu ihaleler yarın yapılacak 220 megavatlık kapasite tahsisiyle 710 megavata tamamlanacak.

Muhabir: Nuran Erkul,Gülşen Çağatay

Kaynak: AA