Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olduğu, birinin de ağır yaralandığı kazaya karıştığı iddia edilen Rüzgar Çetin, 'bilinçli taksirle ölüm ve yaralamaya sebep olmak' suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu olan Rüzgar Çetin, Beşiktaş'ta gece bir polis memurunun hayatını kaybettiği, bir polis memurunun da yaralandığı trafik kazasına karışmasının ardından gözaltına alınarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada alkol testinden geçirilmek istenen ancak bunu reddeden Çetin'in, geç saatlerde bir hastaneye götürülerek kan testine tabi tutulduğu öğrenildi. Hastaneden tekrar Emniyet Müdürlüğüne götürülen Çetin, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Adliyede kazaya ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç'ın yaklaşık 2 saat ifadesini aldığı Çetin, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) 15 yıla kadar hapis cezası öngörülen 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak' suçundan tutuklanması talebiyle, nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Çetin'in hakimlik sorgusu devam ediyor.

Çetin 2004'ten itibaren 28 trafik cezası aldı

Alınan bilgiye göre Rüzgar Çetin, ehliyetini aldığı 2004'ten itibaren 28 trafik cezası aldı. Bu cezaların 11'ini emniyet kemerini takmamaktan alan Çetin'e en son 16 Eylül 2015'te tehlikeli şerit değiştirmekten ceza uygulandı.

Çetin'in ehliyetine 13 Temmuz 2006'da alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 6 ay el konulduğu öğrenildi. Ardından 9 Ağustos 2007'de ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanan Çetin'in ehliyetine 2 yıl el konulduğu belirtildi.

Kaza nedeniyle Rüzgar Çetin'in ehliyetine, üflemeli alkol cihazını reddettiği gerekçesiyle 2 yıl, hastanedeki kan testinde yasal sınırın üstünde alkol çıkması sebebiyle 6 ay, 100 ceza puanını doldurduğu için ise 2 ay el konulacak. Rüzgar Çetin'in 28 Eylül 2018'e kadar ehliyetini alamayacağı öğrenildi.

Kaynak: AA