İSTANBUL

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin yargılandığı davada, 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra tahliye edilen Rüzgar Çetin'in hakkındaki yurt dışına çıkış yasağına yaptığı itiraz kabul edilmedi.

Sanık Rüzgar Çetin'in avukatı aracılığıyla, hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması amacıyla yaptığı itirazı, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi karara bağladı.

İtirazı reddeden mahkeme heyeti, sanık Rüzgar Çetin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmetti.

Süreç

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Çetin'in, "tutuklu kaldığı süre, aldığı ceza miktarı ve mağdurların şikayetinden vazgeçmesi" nedeniyle oy çokluğuyla tahliyesine karar verilmişti. Mahkeme Başkanı Erdoğan Şimşek ise Çetin'in tahliye kararına şerh koymuştu.

Savcılığın itirazı ve talebi üzerine bir üst mahkeme olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Rüzgar Çetin'in yurt dışına çıkış yasağı getirmişti. Çetin, avukatı aracılığıyla bu karara ilişkin itiraz dilekçesini, bir üst mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunmuştu. Dilekçede, Çetin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının yasal ve hukuksal bir dayanağı olmadığı iddiasıyla kaldırılması talep edilmişti.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Murat Kaya

Kaynak: AA