Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin yargılandığı davada, 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra tahliye edilen Rüzgar Çetin, hakkında konulan yurt dışına çıkış yasağına itiraz etti.

Rüzgar Çetin, avukatı aracılığıyla, hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması amacıyla davanın görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurdu.

Dilekçede, Rüzgar Çetin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının yasal ve hukuksal bir dayanağı olmadığı iddia edilerek, bu yasağın kaldırılması talep edildi.

Talep, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce karara bağlanacak.

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Çetin'in, "tutuklu kaldığı süre, aldığı ceza miktarı ve mağdurların şikayetinden vazgeçmesi" nedeniyle oy çokluğuyla tahliyesine karar verilmişti. Mahkeme Başkanı Erdoğan Şimşek ise tahliye kararına şerh koymuştu.

Savcılığın talebi üzerine sanık Rüzgar Çetin hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Kaynak: AA