Antalya'da adli tıp kurumunun 'ruh sağlığı bozulmamıştır' raporundan 10 gün sonra yaşamına son veren cinsel istismar mağduru 15 yaşındaki Rüya Duman'ı, sanık 32 yaşındaki Cevher A.P.'nin cezaevinden gönderdiği mektubun ölüme götürdüğü iddia edildi. 24 Ekim 2000 doğumlu Rüya Duman'ın annesiyle babası, kendisi daha küçük yaştayken ayrıldı. Velayeti babasına verilen küçük kız, daha sonra yurda yerleştirildi. İkinci evliliğini yapan anne Habibe K., Rüya 8 yaşına geldiğinde yanına aldı.

ÇOCUK BAYRAMININ KUTLANDIĞI GÜN 

2014 yılının 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldıktan sonra annesi, Rüya'yı üvey babası Cihan K.'ın çalıştığı Karaalioğlu Parkı yanındaki oto yıkamacıya gönderdi. Burada işyeri sahibinden sigara isteyen kızına kızan üvey babası, eve gitmesi için otobüse bindirdi. Annesinin kızmasından endişe eden Rüya, bir durak sonra inip Kaleiçi'nde metruk bir alana gitti.

 'SENİ GÖZALTINA ALDIM' DİYEREK EVİNE GÖTÜRDÜ

Burada küçük kızı gören 32 yaşındaki Cevher A.P., polis olduğunu iddia edip 'Uyuşturucu şüphelisi olarak seni gözaltına alıyorum. Karakola gideceğiz' dedi. Cevher A.P., daha sonra Rüya Duman ile birlikte kent içi ulaşımını sağlayan otobüse bindi. Cevher A.P. ile kızın durumundan şüphelenen bir kadın yolcu, Güzeloba Mahallesi'nde otobüsten inen ikiliyi takip etti. Küçük kızın bir sitenin zemin katındaki daireye götürüldüğünü gören kadın, polise haber verdi.

 'BENİ OKŞAMAYA ÇALIŞTI'

Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan Cevher A.P., kızın bağış toplamak için eve geldiğini iddia etti, ardından 300 lirasını çaldığı iddiasında bulundu. Rüya Duman ise Cevher A.P.'nin kendisini polis olarak tanıtıp 'karakola gidiyoruz' diyerek evine getirdiğini, sonra da kendisini okşamaya başladığını, ancak buna izin vermediğini anlattı. 'RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ'Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 Nisan 2014 tarihinde hazırlanan raporda küçük kızın ruh sağlığının bozulduğu tespitine yer verildi. Bunun üzerine tutuklanan Cevher A.P. hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Cevher A.P., geçen yıl nisan ayında tahliye edildi. Tahliye kararı üzerine bu kişinin tekrar kendisini kaçırmasından endişe eden Rüya Duman, eve kapandı. 

RAPORDAN 10 GÜN SONRA CANINA KIYDI

Mahkeme talep üzerine küçük kızın ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Rüya Duman'ın bir de Adli Tıp 6'ncı İhtisas Kurulu'na gönderilmesine karar verdi. Geçen yıl 8 Temmuz'da Rüya Duman hakkında düzenlenen raporda, mağdurede stres bozukluğu tespit edildiği, bu tablonun ruh sağlığını etkilediği, ancak ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı belirtildi. Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra kendisini evin kapısına asarak yaşamına son verdi. 

KOVUŞTURMAYA YER YOK

Rüya Duman'ın ölümüyle ilgili soruşturmadan sonuç çıkmadı. Savcılık, Rüya'yı intihara yönlendiren veya ölümünde kusur bulunan kimse bulunmadığı anlaşıldığından şüpheli olarak görülen Rüya'nın annesi Habibe K. ile çocuğa istismardan yargılanan Cevher A.P. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.Kızının uğradığı istismarla ilgili davanın 12'nci duruşmasına katılan Habibe K., sanığın cezaevindeyken kendilerine mektup gönderdiğini söyledi. Sanığın gönderdiği mektubu okuduktan sonra kızının ruh sağlığını iyice kaybettiğini ileri süren Habibe K., “Sanığın gönderdiği bu mektuptan sonra kızım korkuya kapıldı. Ardından sanık tahliye edilince kızım eve kapandı. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporundan sonra da yaşamına son verdi' dedi. Habibe K., sanığın gönderdiği mektubu da mahkemeye teslim etti. 

ÇOCUK DOSTU YAZAR

Mektupta kendisini çocuk dostu bir yazar olarak tanıtan Cevher A.P., Rüya Duman'ı ise yalancılıkla suçladı. Rüya'ya yardımcı olmak için yanına gittiğini, daha sonra birlikte Işıklar Caddesi'nde otobüse bindiklerini anlatan Cevher A.P., otobüsteki konuşmalarını da bir yolcunun yanlış anladığını öne sürdü. Olay günü Rüya'ya psikolojik destek vermesi için psikolog arkadaşını aramak istediğini ancak telefonunun şarjı bittiği için arayamadığını ileri süren Cevher A.P., 'Kendisini asla taciz etmediğim halde 13 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum.

 Kızınız savcıya evin içinde kahverengi bir oturma grubu olduğunu söylemiş. Anlattığına göre burada göğüslerini ellemişim. Fakat benim evimde böyle bir oturma grubu yok' diye konuştu. Cevher A.P., mektupta ayrıca Rüya'nın üvey babasının tacizine uğradığı iddialarını da yer verdi.Habibe K., kızının hayat dolu bir insan olduğunu belirterek, 'Sanık, kızımın jiletçi olduğunu ileri sürüp kızımı psikopatik bir kişilikmiş gibi göstermeye çalışıyor. Oysa kızımın cildinde kesik izi yok. Kızıma iftira atılıyor' dedi.Duruşma ertelendi.

Kaynak: DHA