Seyahat etmeyi, yurt dışında yeni yerler keşfetmeyi sevenlerin en önemli sorunu vize ve pasaport işlemleri. Aynı şekilde iş dünyası ve çalışanlar için de vize ve pasaport uygulamaları büyük önem teşkil ediyor. Türkiye de ülkeler arası seyahati kolaylaştırmak için vizesiz ve pasaportsuz gidilen ülkeler arasına her geçen gün yenilerini ekliyor. Bu bağlamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Rusya ile pasaportsuz seyahat açıklaması geldi.

"GÖRÜŞMELERİ TEKRAR BAŞLATACAĞIZ"

Rusya ile uçak hadisesi olmadan önce iki ülke vatandaşlarının pasaportsuz bir şekilde sadece kimlikle giriş-çıkış yapabilmeleri için epeyce görüştüklerini aktaran Çavuşoğlu, "Bayağı mesafe katetmiştik. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz. Biz en azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan gelebilmeleri için havalimanlarında kimliklerin okunabileceği cihazları kuruyoruz. Bu konudaki görüşmelerimizi başlatacağız tekrar" dedi.

"LİDERLER ARASINDA İYİ BİR DOSTLUK BULUNUYOR"

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin giderek normalleştiğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, liderler arasında iyi bir dostluk bulunduğunu, en son 10 Mart tarihinde Moskova'da ortak kabine toplantısı yapıldığını anımsattı.

http://www.haberler.com