Petrol fiyatlarının düşmesi yine Rusya'yı vurdu. Rus rublesinde son üç haftanın en büyük değer kaybı görüldü.

İran'ın açıklaması etkili oldu

Rusya ve bazı OPEC üyelerince alınan petrol üretimini ocak seviyesinde dondurma kararına ilişkin, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene'nin dünkü açıklamalarının etkisiyle Rus rublesi ABD doları karşısında sert düştü.

Zengene'nin, "Onlar üretimi 10 milyon varilde tutacak, biz ise 1 milyon varilde. Bu çok komik bir şaka" sözlerinin ardından dün akşamdan bu yana hızla gerileyen ruble, dolar karşısında yüzde 2,5 civarında değer kaybetti.

Yönetimden adımlar

Dolar/ruble paritesi 77,13 seviyesine yükselirken, bu kaybın, Rus para biriminde son üç haftanın en kötü performansına yol açtığı belirtiliyor.

Düşen petrol fiyatları ve yaptırımlar nedeniyle son iki yıldır ekonomisinde küçülme yaşayan Rusya’da hükümet, krizle başa çıkabilmek için bütçede kesinti ve yeni bir eylem planı üzerinde çalışma yürütüyor.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov da bugün yaptığı açıklamada, ülkedeki ekonomik krizin önceki krizlerden farklı olduğunu vurgulayarak, "Ekonomideki bu zor koşullar altında uzun süre yaşamaya hazırlanmamız gerekiyor" demişti.

Kaynak: HABER7.COM