ANKARA

Rusya Federasyonu ile Ukrayna'dan askeri heyetler, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlere İlişkin Viyana Belgesi gereği, 'Değerlendirme Ziyareti' yapmak gibi Türkiye'ye geldi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sayfasında toprak düzlük bilgiye göre, 3 insandan oluşan Rusya Federasyonu Değerlendirme Ziyareti Timi, Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlere İlişkin Viyana Belgesi gereği denetimde mevcut olmak gibi havayoluyla İstanbul'a geldi.

İzmir Foça'da konuşlu Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığını görüşme edecek heyete, Türkiye'de bulundukları müddette Genelkurmay 1'inci İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Silahların Kontrolü ve Doğrulama Şube Müdürlüğünde memur 3 ad zevcelik edecek. Heyet, 30 Mart'ta Türkiye'den ayrılacak.

Ukrayna'dan müşahede uçuşu

Aynı doküman kapsamında 'VB-2011' denetimi düşüncesince Türkiye'ye mevrut 3 nefis Ukrayna heyeti, Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı yazık dalında denetleme yapacak.

AGİT Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlere İlişkin Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması (AKKA) gereği, Türkiye'de AKKA Denetimi meydana getirecek 6 nefis Ukrayna Denetim Timi de askeri tayyare ile Eskişehir'e geldi.

Ukrayna, Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında 28 Mart-01 Nisan 2016 tarihlerinde Türkiye'de birlikte gözlem uçuşu yürütme edecek.

Muhabir: Serdar Açıl

Kaynak: AA