Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev'in görüşmesi sonrası iki ülke arasında imzalanan ortak yatırım fonu kurulmasına ilişkin bildirinin olası sonuçlarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Rusya ile Türkiye'nin birbiri için önemine dikkati çeken Vardan, iki ülke arasında yaşanan hafif kırılganlık döneminin kısa süre içinde eskiye döneceğini daha önceden dile getirdiğini anımsattı.

Başkan Vardan, şöyle devam etti:

"Bugün gelinen noktada, Sayın Putin burada. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Putin aslında aynı mesajları vermeye çalışıyorlar. İki ülke de aslında birbiri için oldukça önemli. Ve bu iki ülkenin ilişkisi bölgenin refah ve huzuru için çok önemli. İki ülke iş adamlarının birbiriyle yapacağı çalışmalar için ortak yatırım fonu oluşturulması anlamlı.Belirli bir yatırımı finanse edecek yeni bir mekanizmadan bahsediyoruz. Bu da net şekilde her iki ülke için önemli bir adım. Bu fon, iki ülke iş adamlarının ortak projeleri için önümüze önemli bir kapı açacak."

"2017'de kayıpların önemli kısmı telafi edilir"

Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin tekrar iyileşmesinin ve karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilmesinin iş adamlarını çok mutlu ettiğini belirterek, "İmzalanan anlaşma çok önemli. Karşılıklı güvenin tekrar oluşturulmasına katkı sağlayacak" dedi.

Yılın ilk 8 ayında Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminde yüzde 35'lik daralma yaşandığını aktaran Özilhan, "2017'de kayıpların önemli bir kısmı telafi olur. 2018'de de önceki rakamlara tekrar ulaşılabilir." dedi.

Kaynak: AA