MOSKOVA

Rusya'nın, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) dışı ülkelerden ithalatı bu yılın ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 gerileyerek 57,2 milyar dolara düştü.

Rus Federal Gümrük Servisi tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin BDT dışı ülkelerden ithalatı bu yılın ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,5 azalarak 57,2 milyar dolara geriledi.

Rusya'nın BDT dışı ülkelerden ithalatı mayıs ayında ise bir önceki aya göre yüzde 3,7 düşerek 12,2 milyar dolara gerilediğinin belirtildiği açıklamada, en büyük düşüş kimya, gıda ve sanayi ürünlerinin ithalatlarında gerçekleştiği vurgulandı.

Açıklanan verilere göre, Rusya'nın BDT dışı ülkelerden kimyasal ürün ithalatı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,4 gerileyerek 2,5 milyar dolara düşerken, gıda ürünleri yüzde 4,4 azalarak 1,6 milyar dolara, sanayi ürünleri ise yüzde 3,9 düşerek 5,9 milyar dolara geriledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve Ukrayna'daki faaliyetlerinden ötürü uygulanan yaptırımlar nedeniyle zor günler geçiren Rus ekonomisi geçtiğimiz yıl yüzde 3,7 oranında küçülmüştü.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Kaynak: AA