İşte Rus basınının haberleri;

İtar Tass
 
"İstanbul’da yaşanan patlamada 9’u Alman vatandaşı 10 kişi hayatını kaybetti"
 
Rusya Büyükelçiliği Basın Danışmanı İgor Mityakov, "Şu anda patlama sırasında Rus vatandaşlarının zarar gördüğüne dair bir bilgi henüz bize ulaşmadı" dedi.

Ria Novosti
 
"İstanbul’un merkezinde patlama oldu"
 
İstanbul’da Sultanahmet meydanında patlama yaşandı. Patlama sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında Alman turistlerin de bulunduğu açıklandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Rusya Büyükelçiliği henüz Rus vatandaşlarına ilişkin bir açıklama yaşamadık. Konsolosluk olayı araştırdığını bildirdi. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği, patlamanın meydana geldiği yere gezilerin düzenlenme ihtimali olmadığını fakat turistlerin bireysel olarak olay yerine gidebileceklerini belirtti.

Rossiyskaya Gazeta
 
"İstanbul’un merkezinde patlama yaşandı"
 
Olay İstanbul’un merkezinde Sultanahmet meydanında yaşandı. Olay sonucunda 9’u Alman vatandaşı 10 kişi hayatını kaybetti. 15 kişi de yaralandı. Türk basınında olayın canlı bomba sonucunda meydana geldiği belirtiliyor. 
 
Eho Moskvı
 
"İstanbul’da patlama sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti" 

İstanbul’un merkezi meydanlarından birinde canlı bomba patladı. Canlı bombanın turist grubuna yaklaşarak bombayı patlattığı bildiriliyor. Yaralıların arasında Alman turistler de bulunuyor. 
 
RBK
 
"İstanbul’da meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti"
 
İstanbul’da meydana gelen patlamada 15 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın sebebi, patlayıcı maddenin cinsi ve suçluların bulunması için çalışmalar başladı.

Kaynak: HABER7.COM