ANTALYA - Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlikten emlak sahasının şu anne denli etkilenmediğini belirterek, 'Rus hükümetinden rahatsız olan Rusların da gayrimenkullerinden vazgeçmediklerini, fakat ülkesinden gelebilecek baskılara için büküm satışı yapacaksa bu satışı yine Rus vatandaşlarına yaptıklarını görüyoruz' dedi.

Karataş, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 2015 yılının ocak-kasım zamanında Türkiye'de yabancılara kısaca 21 bin konut satıldığını, bunun kısaca yüzdelik 10'unun Rus vatandaşlarınca alındığını söyledi.

Türkiye ile Rusya ortada 24 Kasım 2015'ten itibaren başlamış olan gerilimden emlak sahasının şu anne denli etkilenmediğini vurgulayan Karataş, şu şekilde konuştu:

'İki iklim arasındaki gerginliği, emlak sektöründe şu anne denli hissetmedik. Ruslara konut satışı bitmeme ediyor. Yani Ruslar 'biz Antalya'dan vazgeçtik, bundan sonra buradan gidiyoruz' demediler. Müteahhit ve emlak bürosu arkadaşlarımızla yaptığımız diyaloglarda, Rus hükümetinden rahatsız olan Rusların da gayrimenkullerinden vazgeçmediklerini, fakat ülkesinden gelebilecek baskılara için büküm satışı yapacaklarsa bu satışı yine Rus vatandaşlarına yaptıklarını görüyoruz. Yani hükümetle düzen bağı iş önleyen Rusların da dairelerinden vazgeçmediklerini, fakat çıkarlarını emniyete kabul etme açısından baş döndürücü realist satışlar yapmadıklarını söyleyebiliriz. Nitekim krizin de derinliğine devamlı olacağını düşünmüyoruz. Her dü tarafın da dokunca etmiş olduğu birlikte sürtüşmenin derinliğine soluklu olması beklenmez.'

Antalya'dan en baş döndürücü Almanlar satın alıyor

Yabancıya konut satılmasında derinliğine seneler birinciliği elinde bulunduran Antalya'nın bu sene liderliği İstanbul'a kaptırdığını kaydeden Karataş, şehirde en birlikte tomar konut meydan milletin Almanlar bulunduğunu söyledi. Almanların peşi sıra Rus, Irak, İngiliz ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelenlerin konut satın aldığını anlatım fail Karataş, önümüzdeki süreçte Ortadoğu, İran ve Arap ülkelerinden talebin bitmeme edeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Kaynak: AA