ANTALYA

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu ve Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Antalya'da yabancılara maaş 300'ün üstünde konut satıldığını ve şehirde en ortak tomar konut meydan yabancıların rastgele zamanki kadar Ruslar bulunduğunu söyledi.
AA muhabirine açıklamada mevcut Karataş, son teşrin ayı böylecene Rusya ile yaşanmış bulunan gerilimin peşi sıra ekincilik ve turizmde oluşan sıkıntının yapım sektöründe görülmediğini bildirdi.

TÜİK verilerine layıkıyla şehirde yabancılara, bu senenin hanuman ayında 315, gücük ay ayında 328 konutun satıldığını tamlayan Karataş, satışların ehemmiyetli bölümünün Ruslara yapıldığını dile getirdi.

'Tarım ve turizmde yaşanmış bulunan başağrısı yapım sektöründe yaşanmıyor'

Kentte yabancılara konut satılmasında rastgele ortak başağrısı yaşanmadığını, en ortak tomar konut satın meydan yabancıların rastgele zamanki kadar Ruslar bulunduğunu tabir fail Karataş, şöyleki konuştu:

'Antalya'da kestirmece 3 bin 100 yüklenici bulunuyor. Tarım ve turizmde yaşanmış bulunan başağrısı yapım sektöründe yaşanmıyor. Yalnız müteahhitlerden aldığımız bilgiye göre, Rusya'da görevli bulunan yahut Rusya devletiyle örgensel bağı olan, orada resmi iş karşılayıcı hususi sektördeki kişilerin, rastgele ortak başağrısı yahut edisyon geçinme ihtimalinden gocunmak düşüncesince taşınmazlarını güvendikleri Ruslara sattıklarını görüyoruz. Bu muvakkat ortak ilaç demek, dengesiz satı demek. İki tarafın dokunca etmiş olduğu ortak sürtüşmenin sürdürülebilir olmayacağını açıklamak demek. Bu başağrısı geçicidir. Hiçbir Rus yurttaşı da Antalya'dan rahat değil. Yabancıya dünyalık satışı dair şu anda rastgele ortak başağrısı yaşanmıyor.'

Antalya'daki standartlarda ortak konutun fiyatının Avrupa vatanlarında baş döndürücü henüz faziletkâr olduğuna ayraç fail Karataş, 'Putin korkusu dolayısıyla Rusya'da görevli bulunan veya devletle örgensel bağı bulunanlar evlerini gine Ruslara sattılar, ancak bunun da geçtiğine inanıyorum. Önümüzdeki süreçte dengesiz namına verdikleri taşınmazları esasen alacaklarını düşünüyorum.' diyerek konuştu.

Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Kaynak: AA