Bodrum ve Rusça konuşan ülkeler arasında turizme katkı sağlamak ve işbirliği yapmak amacıyla, iki yıl önce Bodrum'da 'Vas Bodrum' ve 'Bodrum Com.Ru' tanıtım şirketlerinin açılışını yapan Rus turizmci ve yatırımcı Sergey Klyuev, bu kez Yalıkavak Mahallesi Geriş Mevkisi'nde 8 milyon dolara mal olan 35 odalı Spektr Hotel Bodrum'u hizmete açtı. 

Turizm yöneticilerine verdiği kokteyl ile yılın 12 ayı hizmet verecek oteli, restoranlarını ve Podval Wine Bar'ı otel genel müdürü Oktay Ülker ile birlikte konuklarına tanıtan Klyuev Bodrum'da yaz-kış turizme katkı sağlamayı amaçladıklarını bu nedenlede iki ülke arasında bir süredir yaşanan gerginliğe rağmen yatırımdan vazgeçmeyi asla düşünmediklerini söyledi. Açık ve kapalı yüzme havuzu, konferans salonu, Türk hamamı, fitness ve spor merkezi bulunan otel yatırımı ile ilgili olarak açıklamada bulunan Klyuev, 'Önceleri Bodrum'u Rusya'da daha iyi tanıtmak için yola çıktık. 

Turizm yatırımı niyetimiz yoktu. Ancak üç yıldır Bodrum'u çok sevdik. Rusya'dan tatil için konuk ettiğimiz Ruslar da çok sevdi. Müşteri potansiyelimiz arttıkça, 'Neden bir otel yapmayalım?' dedik ve bu turistik tesisi hizmete açtık. Bodrum ve özellikle Yalıkavak Mahallesi son yıllarda oldukça Rus zengin turistin tatil için tercih ettiği yerler haline geldi. Otelimizde turizm tolantılarının yanısıra yoga, pilates ve meditasyon eğitim kampları da düzenleyeceğiz' dedi.

'KRİZLER, SİYASETÇİLERİN İŞİ ZAMANLA AŞILIR'

Klyuev, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin siyasetçilerin işi olduğunu belirterek, 'Rusya krizlere alışık bir ülke. Biz, yaşananlara son derece sakin bakıyoruz. İki ülke arasında kısıtlamalar elbette var. Düzeleceğine inanıyoruz. Olanlara olumlu bakmaya çalışıyoruz. Turizm fuarlarına katılmaya devam ediyoruz. Türklerle ilişkilerimizde olumsuz hiçbir şey yok. 

Yaşanan olumsuzluklarında kısa sürede aşılacağına inanıyoruz. 'Bu yatırımı iyi ki yaptık' diye düşünüyoruz. Aldığımız sinyaller oldukça olumlu, sırada başka yatırımlar da olabilir' dedi.

Kaynak: DHA